≫ 

Atentat na Đanija Versaćea: Sve o prvoj epizodi koju je pogledalo preko 5,5 miliona ljudi, ali njegova rođena sestra nije! (FOTO) (VIDEO)

Kriminalistička priča "Atentat na Đanija Versaćea: Američka krimi priča" počela je da se emituje na malim ekranima, a komentari javnosti su više nego pozitivni

  • 14

Serija koja je preko noći osvojila publiku širom sveta jeste "Atentat na Đanija Versaćea: Američka krimi priča" ("The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story") .

Prvu epizodu koja je premijerno emitovana na "Fox" kanalu, pogledalo je više od 5,5 miliona gledalaca! Kritike na ovu priču reditelja Rajana Marfija, koja je bazirana na potpuno istinitom događaju, više su nego pozitivne.

Edgar Ramirez kao Đani Versaće u seriji "Atentat na Đanija Versaćea: Američka krimi priča": Printskrin: Youtube/ahsfreak 9 /FOX

U prvoj epizodi prikazano je kako se desilo ubistvo Đanija Versaćea, tog 15. jula 1997. godine.

Slavni kreator, za mnoge neponovljivi umetnik, kojeg igra glumac Edgar Ramirez, u 50. godini ubijen je ispred svoje kuće u Majami Biču, od strane američkog serijskog ubice Endrjua Kunanana, kojeg igra glumac Daren Kris.

Ubistvo Đanija Versaćea u seriji "Atentat na Đanija Versaćea: Američka krimi priča": Printskrin: Youtube/TV Promos

Napad je bio unapred isplaniran, a Versaće je likvidiran nakon što se vratio kući posle uobičajene jutarnje šetnje.

Kako se navodi i u ovom ostvarenju, Đani je imao asistenta koji je ujutru išao da mu donese kafu i štampu, ali je Versaće kobnog dana to iz nekog razloga učinio sam.

Edgar Ramirez kao Đani Versaće u seriji "Atentat na Đanija Versaćea: Američka krimi priča": Printskrin: Youtube/ahsfreak 9 /FOX

Kunanan beži sa mesta zločina, a oko tela Versaćea su se okupili šokirani prolaznici, kao i Đanijev dečko, maneken Antonio D' Amiko (u ostvarenju ga igra Riki Martin), koji je u trenutku ubistva bio u Đanijevoj vili.

Versaćea nakon pucnjave odvode u bolnicu, ali lekarima je preostalo samo da konstatuju njegovu smrt. Posle ovog nemilog događaja u Majami Bič dolazi Đanijeva sestra Donatela (u krimi-priči je igra Penelopa Kruz), koja je bila šokirana što joj je brat ubijen.

Penelope Kruz kao Donatela Versaće u seriji "Atentat na Đanija Versaćea: Američka krimi priča": Printskrin: Youtube/ahsfreak 9 /FOX

Slučaj preuzima FBI, a dok istraga traje Donatela i njen brat Sisto planiraju kako da nastave biznis koji je započeo Đani Versaće.

Ubica Kunanan se krije od policije, presvlači se, i kupuje novine koji na naslovnim stranama imaju vest o Versaćeovom ubistvu. U prvoj epizodi nije prikazano samoubistvo Đanijevog ubice, 8 dana nakon što je usmrtio Versaćea.

Daren Kris kao Endrju Kunanan u seriji "Atentat na Đanija Versaćea: Američka krimi priča": Printskrin: Youtube/ahsfreak 9 /FOX

Sedam godina ranije, pre nego što ga je ubio, Endrju je upoznao Đanija Versaćea u jednom gej klubu u San Francisku, što je u prvoj epizodi i prikazano. Nakon toga, Kunanan je sledećeg jutra svojim prijateljima pričao kako je sreo slavnog kreatora, pri čemu je mnoge detalje i izmislio.

Nakon upoznavanja sa Đanijem, Endrju prisustvuje jednoj modnoj reviji kostima koji je dizajnirao upravo Versaće. Posle ovog događaja, Kunanan je, kako tvrdi reditelj ostvarenje, imao romantični kontakt sa Đanijem.

Đani Versaće razgovara sa Endrjuom Kunananom, serija "Atentat na Đanija Versaćea: Američka krimi priča": Printskrin: Youtube/ahsfreak 9 /FOX

Endrju je u ovom ostvarenju prikazan kao poremećen čovek koji mnogo laže. Ovaj serijski ubica održavao je odnose sa bogatim starijim muškarcima, a kako se priča, bio je navodno ljubavnik i prijatelj sa najmanje dvojicom od svojih pet žrtava.

- Kunanan je smišljeno birao svoje mete, ljude koje je želeo da osramoti, ponizi, da se na neki način osveti za život kakav on sam nije mogao da vodi - rekao je reditelj serije Rajan Marfi.

Kako tvrdi novinarka Morin Ort, po čijoj knjizi "Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianni Versace, and the Largest Failed Manhunt in U.S. History" je ova serija zasnovana, Kunanan je ubio Versaće zbog slave.

- Bio je spreman da ubije za slavu. Hteo je da bude sve što je i Versaće bio, ali bez truda - rekla je Ortova.

Pogledajte trejler za prvu epizodu serije "Atentat na Đanija Versaćea: Američka krimi priča":

Donatela Versaće, sestra čuvenog kreatora, rekla je da neće gledati seriju, jer smatra da ima u njoj ima detalja koji nikako nisu tačni.

- Neću gledati seriju jer me posle svih ovih godina i dalje boli kada Đanija prikazuju neistinito. Između ostalog, laž je da je Đani bio slab u vreme ubistva jer je imao sidu - rekla je Donatela za "Republiku".

Donatela Versaće Foto: AP/Tanjug

Druga epizoda serije "Atentat na Đanija Versaćea: Američka krimi priča" nosi naziv "Manhunt", a u istoj je prikazano kako je Endrju Kunanan uhodio Đanija Versaćea

Epizoda će kod nas, na "Fox" kanalu, biti prikazana narednog utorka (30. januar).

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    24. januar 2018 | 20:54

    Donatela gledaj sta god hoces , ali ogledalo nemoj , ja se prestravih .

  • 🐰Zec🐰

    24. januar 2018 | 19:18

    Preseko sam se,pomislio sam da je Đani pevač.

  • Ignacije

    24. januar 2018 | 17:53

    Crnogorska narodna nošnja— versaće!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA