≫ 

Dobijena dupla bitka za ravnopravno roditeljstvo, evo koliko dana mesečno će Milan Popović viđati malog Aleksandra

Opštinski građanski sud u Zagrebu je presudio u korist Milana Popovića, na osnovu tužbe koju je Popović 2015. podneo protiv Severine

  • 39

Opštinski građanski sud u Zagrebu je danas, kako saznajemo, preusudio u korist Milana Popovića, a na osnovu tužbe koju je Popović protiv Severine podneo 2015. godine. Sud je odlučio da Milan, od sada, po pitanju sina Aleksandra, ima ista prava kao i Severina, i to kada je reč o broju dana koje tokom meseca ima pravo da provede sa svojim sinom. Tako će Milan, od sada, sina viđati naizmenično po sedam dana.

To je suprotno interesima malog Aleksandra: Sud uputio važnu poruku Severini usred bitke za dete

Prema našim informacijama, mali Aleksandar će ubuduće sedam dana, i to od nedelje do nedelje, živeti sa Severinom, a narednih nedelju dana sa Milanom, i tako naizmenično.

Takođe, ono što je nova promena kada su u pitanju obaveze prema detetu jeste ta što Milan Popović Severini više neće isplaćivati alimentaciju. Po zakonu, svaki roditelj će snositi sve troškove u vezi sa detetom sam u periodu dok dete živi, odnosno boravi sa njim. Podsetimo, Milan Popović je sve do ove sudske presude plaćao najveću alimentaciju u istoriji ovakvih procesa.

Printskrin: RTL/Youtube/Dražen Stopić, Promo

Milan Popović je, do presude koja je doneta danas u Zagrebu, imao jednaka prava kao i Severina, ali kada su u pitanju odluke bitne po malog Aleksandra. Međutim, pravo koje sve do danas nije bilo jednako jeste vreme, iliti broj dana koje otac ima pravo da provede sa detetom. Upravo to se, prvostepenom presudom koju je sud doneo, sada promenilo i izjednačilo.

Takođe, sud je naložio Severini da je od sada u obavezi da oca deteta uredno i redovno obaveštava o svim važnim stvarima koje se tiču malog Aleksandra, a dete više neće moći da ostavlja trećim licima, umesto ocu, što je

Milan rekao da se više puta do sada dešavalo.

Milan Popović je u mnogo navrata govorio o tome koliko je odrastanje deteta uz oba roditelja važno za njegov razvoj, te da je on u potpunosti spreman da se maksimalno posveti sinu, što je dokazao i zalaganjem i borbom za jednak broj dana koje će provoditi sa njim.

Printskrin: RTL

Ova odluka suda veliki je presedan u Hrvatskoj, ali i šire, a Popović za Telegraf kaže da je to pobeda njegovog malog sina.

- Još jedna velika pobeda i veliki presedan u borbi za ravnopravno roditeljstvo! Naš sin je ponovo pobedio i sada će moći jednako vreme da provodi sa mamom i sa tatom koje će uvek jednako da voli i da im jednako bude privržen! Bravo za hrvatsko pravosuđe! - ponosno kaže Milan za Telegraf.

Inače, ovom presudom u vodu su pale i tvrdnje Severine Kojić, u kojima je navela kako je Milan Popović pre više od godinu dana navodno kidnalovao njihovog sina. Radi se o periodu kada je Severina sa suprugom Igorom Kojićem otputovala u Ameriku. Milan je tada kao savestan otac dete zadržao kod sebe, pošto majku nije mogao da dobije kako bi preuzela dete kod sebe. Uprkos tome, Severina je po povratku iz Amerike protiv Milana podnela tužbu za otmicu deteta, da bi se kasnije ispostavilo da pevačica za to vreme nije ni bila u zemlji. Milan je nakon toga majku deteta tužio za zanemarivanje sina jer nije bila prisutna kada je trebalo.

Presudom koja je sada doneta ovakve situacije Severina Kojić više neće smeti da dozvoli, ukoliko želi da ispoštuje presudu i sam zakon.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    23. februar 2018 | 08:50

    Svi znamo da je Popovicu izbor partnerke bio katastrofalan.Ali ovo sto radi za svoga sina, pa on je heroj.Kapu ti skidam vrhunski roditelju.

  • Kale

    22. februar 2018 | 23:25

    Strasno sta su detetu uradili. Prepucavaju se preko njega umesto da se lepo dogovore. Sujetni, tvrdoglavi oboje i evo problema za dete.

  • Anamarija

    23. februar 2018 | 09:49

    Tako i treba i otac je roditelj. Muž i ja smo razvedeni , živimo u istoj kući ja na spratu,on u prizemlju i dete je isto tako sedam dana kod mene,sedam kod njega, ali mi to ne gledamo, to je samo odluka suda, bude sin i kod njega kad je “moj” i obratno, kod mene kad je “njegov”. Ko šta plaća ne gledamo, on je smisao naših života.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA