≫ 

Preminuo Sinan Sakić: Poznati pevač izgubio bitku sa teškom bolešću

Jedan od najvećih pevača narodne muzike preminuo je u 62. godini života

  • 97

Sinan Sakić je iza sebe je ostavio skoro 30 albuma, suprugu Sabinu sa kojom je u braku od 1981. godine, kao i dva sina - Alena i Rašida Foto: ATA Images

Sinan Sakić, kralj narodne muzike, preminuo je u 62 godini života.

 

Primljen je u Klinički centar 27. aprila. Nakon ispitivanja lekari su ustanovili da mu je potrebna transplantacija jetre. Sinan je tada prebačen na privatnu kliniku.

Podsetimo, Sinan je prošle godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su lekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rešenje, te da će morati na transplantaciju jetre.

Sve se obrušilo na njega, sirotog... Reči Šabana Šaulića nakon smrti Sinana Sakića teraju suze na oči, a jedan njihov san ostaće nedosanjan

Anđele moj jedini... Ćerka Sinana Sakića se potresnom slikom i porukom oprostila od oca (FOTO)

Sinan Sakić Foto: Telegraf

Poslednji album Sinan je snimio 2014. godine pod nazivom "Jedina".

Koncerti u Beogradu bili su mu omiljeni, a poslednji je pred 12.000 ljudi održao 3. juna na svom najdražem mestu - Tašmajdanu.

Sinan Sakić je rođen 13. oktobra 1956. godine u Loznici, a karijeru je započeo 1978. pesmama "Rastanak kraj rijeke" i "Sreli smo se mnogo kasno". Veliki muzički talenat koji je mnogo puta pokazao nasledio je od svog oca koji je svirao u vojnom orkestru.

Od '80-ih je bio deo sastava čuvenog "Južnog vetra", u kom je bio sve do 2001. godine.

Jedan od najvećih hitova ikada otpevanih na ovim prostorima je "Ej, otkad sam se rodio":

Godine 1982. Sinan je snimio album "Reci sve želje". Zahvaljujući njemu postao je jedan od najslušanijih folk pevača.

Iza sebe je ostavio skoro 30 albuma, suprugu Sabinu sa kojom je u braku od 1981. godine, kao i dva sina - Alena i Rašida.

Rašid je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubistva Dragoljuba Despotovića u Loznici, u maju 2002. godine. Sinan je nedavno priznao da je sina u zatvoru posetio samo jednom. Više o tome pročitajte OVDE.

VIDEO: Sinana Sakića u teškom stanju izvode iz bolnice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bule80

    1. jun 2018 | 10:44

    I kad sam bio tuzan i kad sam bio radostan tvoje pesme su bile uz mene, tako ce i ostati dok sam ziv... Legenda ne umire. Pocivaj u miru kralju muzike... 😭😭😭

  • Lazar

    1. jun 2018 | 12:15

    ,,Miko druze moj", neka ti je vecna slava i hvala za sve pesme. Za mene si najveca legenda narodne muzike zato sto si pravi ,,Delija momak". Uvek cu te slusati, legendo

  • Vlajkic

    1. jun 2018 | 10:59

    Hajdmo dalje moja tugo... Danas cu se olesim uz njegove pesme.Pocivaj u miru legendo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA