≫ 

Nakon nastupa u Evropi i Americi, koncert Lene Kovačević u Beogradu! (VIDEO)

Lena Kovačević i njeni muzičari održaće koncert u Beogradu, u petak 13. jula u bašti SKC-a u okviru festivala BELEF

  • 4
Lena Kovačević Foto: Marko Todorović

Nakon nekoliko izuzetno uspešnih albuma i najnovijih singlova koji beleže veliki broj pregleda i emitovanja ( Zauvek , Café ) i mnogobrojnih nastupa u Srbiji, regionu i inostranstvu, Lena Kovačević i njeni muzičari održaće koncert u Beogradu, u petak 13. jula u bašti SKC-a u okviru festivala BELEF. Ulaznice za ovaj jedinstven koncert dostupne su u Turističkom informativnom centru (Knez Mihailova 56) i na blagajni SKC-a po ceni od 1000 dinara.

Publiku očekuje pravi letnji muzički događaj u ambijentu koji savršeno odgovara ovom senzibilitetu. Lenin poslednji singl “Café” je spoj nekoliko stilova i naišao je na sjajan odziv publike. Repertoar ovog koncerta se sastoji od "žanrovski'' sasvim različite muzike, ali jedno je zajedničko – posebno aranžiran, jedinstven zvuk uz putovanje kroz Lenine albume, ali i muzička iznenađenja, tradicionalne pesme poput pesama sa Kosova i Metohije.

Zahvaljujući ovom muzičkom spoju, nedavno su Lena i njen bend nastupali u Beču u Albertini, a zatim u Čikagu i Njujorku tokom Nedelje kulture. Pevačica i kompozitor Lena Kovačević diplomirala je na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Objavila je tri albuma za domaće tržište. Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike. Album „Dobar dan za pevanje" objavljen je 2009. godine. Zahvaljujući njemu našla se u ulozi žirija u jednoj od najpopularnijih emisija - Prvi glas Srbije.

Lena Kovačević - "Zauvek":

Album „San" iz 2013. proglašen je za najbolje prodavan album čitavog regiona. Album "Džezeri", rađen u Njujorku i Beogradu, objavljen je krajem 2015. godine kao Lenin album-omaž, posvećen Bajaginim pesmama. Prvi tiraž ovog albuma rasprodat je za nepunih mesec i po dana. Lena se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije. Karijeru je započela 2004. godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji. Nastupala je na brojnim festivalima u Evropi sa umetnicima kao što su: Di Di Bridžvoter, Najdžel Kenedi, Kendi Dalfer, Rendi Kroford.

Sarađivala je i nastupala sa belgijskim producentom Busemijem (Blue Note) i imala čast da sarađuje sa poznatim basistom i umetnikom Džonom Klejtonom. Lena Kovačević se 2016. godine predstaila kao kantautor i kompozitor pesme Pick Up i prvi put objavila singl na engleskom jeziku.

Lena Kovačević - "Cafe":

Producent singla "Pick Up“ je zvezda među američkim producentima Godfri Dajmond. Ovaj singl je premijerno emitovan na poznatom američkom radiju Sirius XM u Njujorku. Prvi put se pesma jednog izvođača iz Srbije našla na plej listama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Lenin sastav sačinjen je od vrsnih muzičara, sa kojima nastupa od 2009. godine u Srbiji, regionu i inostranstvu. Ono što posebno izdvaja ovu grupu muzičara jeste zajednička strast prema kolažu pop i džez zvuka i tradicionalnih pesama Balkana, kojim su obojili svoj program.

Posebno se raduju koncertu u Beogradu, na festivalu BELEF. Očekuje nas jedan pravi letnji koncert u ambijentu koji savršeno odgovara Leninom sastavu i muzici koju ona neguje.

Lena Kovačević - "Pick Up":

VIDEO: Samo mene niko neće da sluša: Evo šta bi Lena Kovačević promenila kod muzičkih takmičenja u Srbiji:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Licemerka

    11. jul 2018 | 20:43

    Ona ne peva, nego prica dok kao peva.

  • Nista licno

    11. jul 2018 | 18:57

    Prelepo peva, pravo uzivanje....i ponos roditelja i drustva....kulture ....Ali vidite nigde komentara jer nema ni skandala. Postali smo devijantno drustvo....

  • Realno

    11. jul 2018 | 17:51

    Ona je klasičan primer razlike između pevačice i pevaljke. Gledajte i učite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA