≫ 

Ekskluzivno: Goran Bregović 15. decembra u Štark areni (FOTO) (VIDEO)

U okviru koncerta Goran će imati i promociju njegovog aktuelnog albuma "Tri pisma iz Sarajeva" gde će mu biti gosti na violini Zied Zouari iz Tunisa, Gershon Leizerson iz Izraela i Mirjana Nešković iz Beograda

  • 0

Goran Bregović - najpoznatiji muzičar sa ovih prostora koji je stekao svestsku slavu, održaće koncert u Štark areni 15. decembra posle 20 godina.

Goran, jedini dobitinik Grammy nagrade sa naših prostora, prirediće spektakl u Beogradu koji neće zaostajati za njegovim koncertima koje održava svuda u svetu po najvećim i najprestižnijim dvoranama, već naprotiv - to će biti jedan od njegovih najboljih koncerata. Dovoljno je reći što će mu se na bini pridružiti Simfonijski orkestar RTS-a  kao i prijatelji i saradnici iz njegove bogate karijere.

U okviru koncerta Goran će imati i promociju njegovog aktuelnog albuma "Tri pisma iz Sarajeva" gde će mu biti gosti na violini Zied Zouari iz Tunisa, Gershon Leizerson iz Izraela i Mirjana Nešković iz Beograda. Koncert će trajati preko 2 i po sata i biće to spektakl kakav Beograd zaslužuje a ulaznice će biti dostupne u prodaji od 1. oktobra 2018. "Tri pisma iz Sarajeva" je koncert pisan za 3 violine svirane u tri različita manira - maniru klasične hrišćanske škole, zatim jevrejski klecmer, kao i muslimanski orijentalni način. Tako su tri pisma adresirana trima religijama sa kojima je odrastao Goran Bregović.

Foto: Promo/ Nebojša Babić

Goran Bregović svira u najprestižnijim koncertnim dvoranama i poznat je po svojim karakterističnim etno zvucima. Poslednje decenije, Goran širom sveta održava više od 150 koncerata godišnje sa "Orkerstrom za svadbe i sahrane" i "Bijelim dugmetom", a u toku je i turmeja sa novim projektom "Tri Pisma iz Sarajeva" u izdanju francuskog Universal-a i AG-PR Production.

Goran Bregović je čovek koji je na najlepši način povezao tradicionalnu, narodnu muziku sa modernim tokovima. Na inovativan način, udahnuo joj je nov život kroz pozorište, operu, balet, film. On s razlogom inspiriše i podstiče na kreativnost nove generacije. Mnogi mladi muzičari pronalaze u njemu uzor i odgovore. Kao muzičar i kompozitor, Goran Bregović u potpunosti demonstrira svoju virtuoznost i svoju jednostavnost u svim muzičkim žanrovima u kojima  stvara. Nikad nije uzdizao sebe iznad muzike koju je stvarao i upravo je zbog toga zavredeo ogroman broj poštovalaca, koji se širom sveta klanjaju njegovoj muzici koja je doživela mnogo obrada i novih aranžmana.

Foto: Promo/ Nebojša Babić

Goran Bregović svojom muzikom ostvaruje komunikaciju sa najrazličitijom publikom sveta, a njegova životna priča ohrabruje i dokazuje da su vrata uspeha i slave svakom otvorena ukoliko sledi svoj dar i svoju ideju. Društveni angažman ne ogleda se isključivo u njegovim humanitarnim aktivnostima i brojnim donacijama, već u zaslugama za očuvanje i popularizaciju ogromne kulturne i muzičke baštine ovih prostora. Goran je u potpunosti otkrio svoje biće kroz muziku, a njegov karakter i pobednički duh pretpostavio mu je lidersku poziciju ili ulogu onoga ko će, bilo da je sam ili sa ekipom,  uvek ići napred.

Postavio je nove standarde u etno muzici i naterao ceo svet da otkrije nov način da sluša muziku Balkana. Svakom novom pesmom, albumom, kompozicijom postajao je sve jači i moćniji i odavno je prešao granice ovih prostora. On je primer umetnika koji savršeno upravlja svojim vremenom, svestan prolaznosti, ali i vrednosti svakog minuta, sata, godine... i kada je reč o njegovom poslu i kada je reč o privatnom životu. I pored ogromne popularnosti, slave svetskih razmera, velikog broja koncerata na različitim meridijanima, Goran Bregović uvek ima vreme za svoju porodicu, suprugu i tri ćerke, a svoj privatni život ljubomorno čuva od javnosti…

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA