EKSKLUZIVNO: Evo zašto je Papa podneo ostavku (FOTO)

Jako je teško istovremeno biti i Papa i tviteraš ili fejsbukaš. Zato sam se zavetovao da ću se ukoliko skupim milion i po folovera ili lajkova povući ili sa Tvitera i Fejsbuka ili iz papske fotelje. Amen

  • 7

Papa Benedikt XVI najavio je da se 28. februara povlači sa dužnosti. On je prvi papa koji se odlučio na ovaj korak posle 600 godina "papovanja", a već su krenule medijske spekulacije koji je pravi razlog njegovog povlačenja. I dok zagovornici teorija zavere smatraju da je u pitanju neka "nečastiva rabota forsirana od strane sila mraka i bezumlja", Parada otkriva pravi razlog zbog kojeg je prepodobni Benedikt odlučio da se u punoj slobodi odriče Rimske biskupije koju su mu poverili kardinali 19. aprila 2005.

- Pošto sam preispitao savest pred Bogom, shvatio sam da je moj izlazak na Tviter i Fejsbuk bio ključni momenat da shvatim da je jako teško istovremeno biti i Papa i tviteraš ili fejsbukaš. Zato sam se još tada zavetovao da ću se ukoliko skupim milion i po folovera ili lajkova povući ili sa Tvitera i Fejsbuka ili iz papske fotelje. I eto, održaću datu reč, rekao je Benedikt, ne navodeći da li će na društvenim mrežama i ubuduće koristiti isto ime ili će svojoj funkciji dodati ono čuveno Ex, kaže Benedikt za "Gistro daily".

Papa je milion i po folovera na Tviteru skupio 10. februara, a već sutradan je objavio da se povlači. O lajkovima se nije izjašnjavao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Filipovic

    11. februar 2013 | 16:24

    Samo se sprdajte sa tudjim crkvenim velikodostojnicima,to vas zaista cini velikim narodom!Da li ste i u jednim hrvatskim medijima videli da se iko sprda sa vasim patrijarhom ili bilo kojim vasim svestenim licem a ima bogami materijala.

  • dobricanikolic

    11. februar 2013 | 15:53

    Не верујем да је напред наведено само разлог да се одрекне паског трона већ је у питању нешто веома крупно, неком се замерио што је пре вероватно. и ако где ће се повући само сам више него сигуран да ће његов наследник бити још гори и ортодокснији јер сваки нови папа је гори од свог предходника, па што би и његов следбеник био бољи од њега.

  • k!de

    11. februar 2013 | 16:23

    ma jok, ovo je jedini razlog, nema drugog ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA