≫ 

AKO NE STAVLJATE KONDOME: Muškarci, od seksa možete da dobijete rak!

Tipično muška boljka, rak prostate, u nekim slučajevima može nastati kao posledica seksa bez zaštite

  • 18

Najnovije istraživanje ustanovilo je da rak prostate mogu da izazovu uobičajene infekcije koje se prenose seksualnim putem. Tim naučnika je na Kalifornija univerzitetu testirao ćelije ljudske prostate i ustanovio da seksualno prenosiva zaraza trihomonijazom podstiče rast i razvoj malignih ćelija.

Trihomonas iliti "trichomonas vaginalis" spada u protozoe, grupu mikroba, koji su slični bakterijama. Može da inficira genitalno područje, tj. vaginu i uretru kod žena, odnosno i uretru i prostatu kod muškaraca. Infekcija se obično ne širi dalje kroz ljudsko telo i zato nije opasna koliko su to neke druge polno prenosive bolesti.

Trihomonijazom je zaraženo oko 275 miliona ljudi širom sveta. Inficirani muškarci mogu da osećaju bol tokom uriniranja, a pojavljuje se i beli iscedak iz penisa. Kod žena se javlja bol i svrab oko vagine i promene u pražnjenju bešike, ali se simptomi ne javljaju kod čak polovine inficiranih muškaraca i žena.

Ovo istraživanje dolazi nakon onog koje je sprovedeno 2009. godine na Harvardu, u kojem je tada ustanovljeno da je četvrtina muškaraca s rakom prostate imala simptome trihomonijaze.

(Telegraf.rs / WebMD)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    2. jul 2014 | 23:15

    E najbolje je da se zatvorim u svoju sobu i da ne izlazim, tu sam najsigurniji, te ne valja ovo, te ne valja ono, nastradacete ovde nastradacete onde, izem ti takav zivot, umreces kad ti je zapisano, a dok si na ovom svetu uzivaj u prirodnim stvarima koje su ti dostupne.

  • Blagota

    3. jul 2014 | 09:25

    Hrabri umiru jednom, kukavice svaki dan. Dole kondom.

  • ...

    3. jul 2014 | 01:52

    Ovo je neka kompanija kondoma platila da zaplase ljude.. :) Ma ranije se nije ni znalo za kondome pa sta je falilo ljudima, ziveli po 90 god...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA