Plodni dani donose vlažne snove

Više nikakvu tajnu ne predstavlja podatak da su žene manje pristupačne i osećajnije u periodu PMS-a, ali se do sada nije znalo da tokom ovulacije dame imaju prljaviju maštu, kako u snu, tako i na javi

  • 0

Tokom mesec dana, dvadeset sedam žena vodile su dnevnik u koji su zapisivale svoje snove nakon buđenja, kao i sve seksualne primisli koje bi im padale na pamet tokom dana. Ispostavilo se da postoji značajno veći broj seksualnih fantazija u periodu kada je svaka od ispitanica bila u svojim plodnim danima.

U ovoj fazi mesečnog ciklusa, snovi i fantazije su bile do te mere živopisnog karaktera, da su do detalja opisivale sva svoja osećanja, žudnje, ali i muževnost svog partnera, kao i konkretnu seksualnu akciju.

Ono što je posebno interesantno je da je, bez obzira na seksualnu orijentaciju žene, mašta tokom ovulacije uglavnom usmerena na muške kvalitete osobe s kojom se u mislima vodi ljubav, dok se običnim danima akcenat više stavlja na nežnije osobine voljene osobe, a čak i kod heteroseksualnih ispitanica javljale su se fantazije o odnosu sa drugom damom.

Ovo autore ovog istraživanja sprovedenog u Kanadi navodi na zaključak da bi hormoni plodnosti zapravo mogli da imaju makar i minimalnu ulogu u izboru seksualne orijentacije. Međutim, oni se ipak ograđuju od ovakvih tvdnji, jer je ženska seksualnonost isuviše kompleksna stvar da bi se mogla tako jednostavno objasniti, posebno kad se zna da ponekad naizgled potpuno beznačajni faktori mogu napraviti ogromnu razliku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA