Muškarci koji varaju svoju ženu imaju veće šanse za dobijanje srčanog udara!

Mnogi muškarci u zapadnom svetu zavide bogatim muslimanima, kojima vera i zakon dozvoljavaju da imaju više od jedne supruge, dok oni sami, ako hoće da švrljaju sa strane, to moraju da kriju. Međutim, pokazalo se da više od jedne romanse po čoveku može da bude opasno po zdravlje!

  • 19

Iako zvuči kao ostvarenje snova, pripadnici jačeg pola koji imaju više od jedne žene, imaju i pet puta veći rizik od nastanka srčanih bolesti, kao i opasnog infarkta.

On je bigamista i živi s dve ribe koje se obožavaju! Da li mu zavidite? (VIDEO)

Stabilna ljubavna veza i dugogodišnja bračna partnerka čini dobro muškarcima. Prema brojnim istraživanjima, muškarci koji su u braku u proseku žive duže od samaca.

Ali, čini se da je ipak nužno ograničiti se na jednu ženu, jer sve više od toga podiže rizik od srčanog udara za pet puta.

ISPOVEST BEOGRAĐANINA KOJI ŽIVI S DVE ŽENE: Ovako bi trebalo da živi svaki Srbin!

Foto-ilustracija: Foter/kedai-lelaki Foto-ilustracija: Foter/kedai-lelaki

I to, verovali ili ne, pokazala je studija na poligamistima u Saudijskoj Arabiji. Prema podacima istraživačkog centra “King Faisal” bolnice, dobrobit od braka za svakog muškarca je manji nivo stresa, zdravija ishrana i više fizičke aktivnosti.

Međutim, ako on ima više žena tada nivo stresa i briga oko finansija postaju znatno veće nego kod prosečnog samca. Poligamija se većinom praktikuje na severu i zapadu Afrike, Bliskom istoku, centralnoj i jugoistočnoj Aziji, a u takvim aranžmanima muškarac obično ima i do četiri žene.


Foto-ilustracija: Profimedia/Visual movies Foto-ilustracija: Profimedia/Visual movies

Istraživači su analizirali pacijente u pet bolnica širom Saudijske Arabije. Muškarci sa više od jedne žene obično su nešto starije životne dobi, boljeg finansijskog statusa, ali i daleko bolesniji - s višim krvnim pritiskom, povećanim šećerom u krvi i srčanim bolestima.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA