NEKE MOGU DA GA DOŽIVE SAMO TOKOM PREDIGRE: Još činjenica o ženskom orgazmu koje niste znali

Oko 10 odsto žena u svetu uopšte ne mogu da dožive vrhunac tokom seksualnog odnosa. Ovaj fenomen se naziva anorgazmija. Saznajte zanimljive činjenice o ženskom orgazmu

  • 11

Orgazam je rezultat velikog seksualnog zadovoljstva pri kojem dolazi do kontrakcija mišića tela u kombinaciji sa povećanjem krvnog pritiska. Ovo je definicija orgazma, ma koliko aseksualno zvučala.

Iako postoje mnoge informacije o ženskom orgazmu, on je i dalje velika misterija. Eksperti su ipak izdvojili nekoliko činjenica o ženskom orgazmu.

Jedna od tri žene doživljavaju orgazme redovno tokom odnosa, a neke mogu da ga dožive i bez seksa, ali uz neke aktivnosti koje će je seksualno uzbuditi. Nova istraživanja su pokazala da je orgazam svaki seksualni vrhunac bez obzira na to kako se do njega dođe. Kako žene doživljavaju orgazam nema veze sa njihovim mentalnim zdravljem ili emotivnom zrelošću.

Nedostatak snage za dostizanje orgazma znači da nešto nije uredu sa ženom ili njenim partnerom. Žene koje su mogle da dožive seksualni vrhunac u prošlosti, a sada to više ne mogu, verovatno imaju zdravstvenih problema ili na njih deluju negativni efekti lekova. Žene koje nikad nisu uspešno doživele orgazam možda i nisu svesne šta im je zapravo potrebno da bi ga doživele.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Petominutna stimulacija klitorisa ili G tačke može rezultirati orgazmom, a nakon toga gotovo da nema šanse za to. Postoje mnogi načini vođenja ljubavi koji mogu pomoći ženi da doživi orgazam. Osim toga, žena je ta od koje to u velikoj meri zavisi. Komunikacija između partnera je jako važna, pa žene moraju da razgovaraju s partnerom.

Geni imaju direktan uticaj na ženski orgazam. Faktori koje žene nasleđuju su direktni faktori koji utiču na varijacije orgazma trećine žena.

Foto-ilustracija: Profimedia, Wikipedia/Fastfission Foto-ilustracija: Profimedia, Wikipedia/Fastfission


Mali broj žena jednostavno ne mogu da dožive orgazam. Oko 10 odsto žena u svetu uopšte ne mogu da dožive vrhunac tokom seksualnog odnosa. Ovaj fenomen se naziva anorgazmija. Anorgazmija može biti primarna i sekundarna. Primarna je faza u kojoj žene ne mogu da dožive orgazam na bilo koji način. Sekundarna anorgazmija se odnosi na slučajeve u kojima su žene nekada doživele orgazme tokom predigre, ali ne i tokom seksualnog odnosa.

(Telegraf.rs / Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo ja

    12. jun 2015 | 00:26

    I naravno ja sam baksuz devojka i spadam u tih 10% :-(

  • Srle

    11. jun 2015 | 22:08

    Ahhh te zene.

  • Iva

    12. jun 2015 | 11:11

    Ja nisam nikad u toku sexa....ali sam zato bezbroj puta u toku predigre.....oralni obozavam i tako najlepse i najlakse dozivim orgazam.....ali u toku penetracije ne mogu...jednostavno nisam ni blizu....:-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA