Jedna čaša u sudoperi mi je uništila život: Ispovest muškarca kog je zbog toga ostavila žena

Muškarci i žene ne vide stvari na isti način. Njemu je čaša pored sudopere sitnica i nije mu jasno zašto se ona ljuti. Ova iskrena ispovest muškarca koji je zbog čaše pored sudopere ostao bez žene, će vam promeniti pogled na sve

  • 11

Metju Grej je pisac koji je člankom na svom blogu privukao veliku pažnju javnosti. Ovo je njegova iskrena ispovest o raspadu njegovog braka

Čini se dosta nerazumnim ako kažem - žena me je ostavila jer sam ponekad ostavljao sudove u sudoperu. Tako se čini da je ona luda, a ja žrtva nerealnih očekivanja. Ljudi imaju naviku da upiru prstom u krivca ako nešto pođe po zlu. Ponekad sam ostavljao korišćene čaše za piće na sudoperu, tek nekoliko centimetara dalje od mašine. Nije to neka velika stvar za mene sada, nije bila velika stvar ni dok sam bio u braku. No to je bila velika stvar za nju, kaže Met, a piše 24sata.rs.

Svaki put kad bi ušla u kuhinju i pronašla čašu pored sudopere, postepeno se približila kraju našeg braka. Samo ja to tada još nisam znao. No, čak i da jesam, bojim se da se ne bih potrudio da promenim svoje ponašanje jer bih tvrdoglavo insistirao na tome kako ja vidim stvari.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Muškarci nisu deca, iako se tako ponašamo prema njima

Osećaj da ga drugi poštuju je važan muškarcu. Osećaj da ga poštuje sopstvena žena je ključan za život koji ima smisla. Možda sam mislio da me supruga poštuje samo jer sam razmenio bračne zavete s njom. Ne bi to bilo prvi put da uzimam stvari zdravo za gotovo. Jednu stvar koju sigurno znam je da nikad nisam povezivao stavljanje sudova u mašinu s poštovanjem koje ona ima prema meni.

Juče sam odgovarao na komentar jedne žene koja je rekla da bi žene i majke trebalo da se potrude da pomognu muškarcima umesto da ih optužuju za svaki problem u braku. Cenim to.

No, sećam se da je često moja supruga govorila da je iscrpljena od toga da mi stalno govori šta da radim. Zato žene kažu da je najseksi stvar kad muškarac kaže “ja ću preuzeti to” i uradi šta god već treba da bi joj pokazao da je tu, da je sposoban i voljan.


Ja sam uvek govorio "ako mi samo kažeš šta da uradim, ja ću to rado učiniti". Ali, ona nije želela da bude moja majka. Ona je želela da bude moja partnerka i želela je da koristim svoju inteligenciju i sposobnosti učenja u zajedničkom životu i domaćinstvu. Želela je da sam shvatim koje se stvari treba uraditi i osmislim svoj sopstveni način na koji ću raditi stvari. Voleo bih da mogu da se setim

zašto mi je to tada zvučalo tako nerazumno.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Muškarci nisu nesposobni

Muškarci su izumeli mašine koje mogu da lete, dokazali su da se Zemlja vrti oko Sunca, projektovali su i izgradili solitere, otkrili način presađivanja organa i produženja života...

Muškarci su sasvim sposobni za život, kao što su savršeno sposobni za obavljanje svih onih stvari na koje se žene žale da ih ne rade. Ono u čemu muškarci nisu dobri je vidovitost, ili dobro predviđanje toga kako će se njihove žene osećati oko nečega, zbog toga što muški i ženski emocionalni odgovori nisu isti.

Hej Met, zašto si stavio suđe u sudoperu, umesto u mašinu?

Nekoliko razloga - možda jer ću ga opet koristiti, ne marim za suđe u sudoperi, osim ako ne dolaze gosti, nikad neću mariti zbog čaše u sudoperi. Nikad. To je nemoguće. To je kao da se zainteresujem za heklanje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Postoji samo jedan razlog zbog kojeg ću prestati da ostavljam čašu u sudoperi. Lekcija koju sam naučio prekasno - jer volim i poštujem svog partnera, a to je nešto što njoj zaista znači.

Sada razumem da je čaša u sudoperi njoj doslovno zadavala bol, govorila joj je - hej, nije me briga za tvoje mišljenje. Nestavljanje čaše u sudoperu mi je važnije nego što si mi ti važan.

Odjednom, nije reč o nečemu beznačajnom kao što je kvaziprljavo posuđe. Sada, to je požrtvovni čin ljubavi, te četiri sekunde koje su mi potrebne da stavim čašu u mašinu.

Ne moram da razumem zašto joj je tako stalo do glupe prljave čaše. Samo treba shvatiti i poštovati to da joj je stalo. Tada je ljubav prema njoj = stavljanje sudova u mašinu.

Ljubav prema njoj = držanje prljavog veša daleko od poda. Ljubav prema njoj = vođenje računa o stvarima vezanim za dete. Ljubav prema njoj = hej draga, da li ti mogu nekako pomoći danas? Ljubav prema njoj = milion malih stvari koje kažu volim te više nego reči.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Muškarci žele da se bore za svoje pravo da drže čašu na sudoperi. To može da izgleda ovako:

Ne s.ri, žrtvujem se zbog tebe i za.ebavaš me zbog JEDNE čaše kraj sudopere? Potrebno je nekoliko sekundi da se stavi unutra i to baš moram sada i baš to je problem? Želiš ovo mirno i prijatno veče da pretvoriš u rat oko čaše? Nakon svih velikih stvari koje radim zbog tebe! Ja ne bih mogao da budem toliko sitničav ni da se potrudim. Ako želiš čašu u mašini, stavi je sama umesto da mi pričaš o tome. Pospremiću, ako nam neko dolazi. Ovo je svađa oko gluposti koja je nepravedna i nemam nameru da ti popuštam!

Muškarac ne želi da se razvede od žene jer mu prigovara zbog čaše i to smatra iracionalnim. On želi da se ona složi s njim i shvati da suđe nije prioritet, za rešenje su potrebne sekunde. Ona bi prepoznala da to nije veliki problem u velikoj shemi zivota, on misli.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ona se nikada neće složiti s njim, jer se ovde za nju uopšte ne radi o čaši. Situacija se može preslikati na bilo šta drugo u životu u kojoj se ona oseća potcenjeno i nepoštovano od strane svog partnera.

Žena ne želi da se razvede od njega zbog čaše. Želi da se razvede jer oseća da je ne ceni i ne poštuje, što znači da je ne voli dovoljno i ne može da računa na njega da uradi nešto što je njoj bitno u životu. Ne može da mu veruje. Zato, mora da ode i pronađe novu situaciju u životu u kojoj se oseća cenjeno, zadovoljno i sigurno.

U teoriji, muškarac želi da se bori u ovoj svađi jer smatra da je u pravu, i ja se slažem s njim. Ali, prljava čaša nije bitnija od bračnog mira. Nažalost, veliki broj muškaraca ne shvata da se ona ne svađa oko čaše, već se svađa za priznanje, poštovanje, potvrdu i na kraju njegovu ljubav.

Da on to zna, da u potpunosti shvata to što ona želi na način koji njemu ne zvuči ludo, da shvata da će to dovesti do udaljavanja i na kraju slaganja, ponovo bi promislio u kojim će se bitkama boriti, a od kojih će odustati.

Ako odabereš da voliš nekoga, postaje ti uživanje da radiš stvari koje će poboljšati vaš život i približiti vas, a ne one koje će vas bezrazložno udaljiti, pa i uništiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    15. februar 2016 | 18:02

    Muškarci i žene moraju da poštuju jedni druge da bi opstali zajedno.

  • neo

    15. februar 2016 | 20:33

    Sine, muz nije ispunjavao adekvatno i blagovremeno bracne mu obaveze. Kakve crne case, da je zadovoljna ne bi ona ni videla čašu. Nego je ili on nasao Mašu, a ona Sašu. Ako se ne svidjas zeni, mozes dubiti na glavi, nema efekta. A ako joj se zaista svidjas, mozes pisati u sudoperu, opet ce te zeleti. Mario Puzo

  • Miki

    15. februar 2016 | 15:25

    Kakav bi ja imao bracni zivot da sam ovo znao? 46 godina divnog braka a u totalnom neznanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA