Pitate se zašto sam pune dve godine imala seks s bivšim? Evo, otkriću vam tajnu

Imala je seks sa bivšim dečkom čak dve godine posle raskida i shvatila je da bez toga ne bi znala ništa o sebi, o njemu, o ljubavi, o seksu i mnogo čemu još

  • 22

U savremenom svetu ljubavni odnosi su izgubili svoje tradicionalne "kalupe", pa je sve više prijateljstava s povlasticama i zbunjujućih odnosa. Međutim, ne treba da sudite o nečijoj priči pre nego što pokušate da je shvatite.

Želite nešto više od prijateljstva? Ako uradite OVU STVAR, smuvaćete ortaka ISTOG ČASA!

Zaljubili ste se u kres-šemu? Evo šta da radite

Lindzi Tajger, kolumnista portala "Thought Catalog", se pozabavila ovom temom iz ličnog ugla, piše 24 sata.

- Moj bivši i ja smo prekinuli na jedan od onih super dramatičnih načina iz fatalnih ljubavnih filmova. Kratak rezime: nije mogao da mi pruži ono što mi je emocionalno trebalo, a iako sam ga verovatno volela više nego sve svoje bivše momke zajedno, znala sam da bi me vremenom uništilo pristajanje na takvu polovičnu vezu s njim.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Tako sam, pošto što sam mu vratila ključeve od stana dok je u kafiću pevala tužna ljubavna balada, izašla na pljusak, zaustavila taksi i "isplakala svoju dušu". Nedelju dana posle toga, šaptao mi je u uho da me voli dok sam ja doživljavala drugi orgazam.

Pretpostavljala sam da je ovaj seks posle raskida bio potreban i meni i njemu da bismo zapečatili kraj našeg odnosa, koji je postao tako negativan da naprosto nije mogao da potrajati, ali prevarila sam se. Tokom naredne dve godine, nastavila sam da se povremeno seksam s njim s nekim malom prekidima.


Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

U mom stanu. U njegovom stanu. U kući njegovih roditelja. Na stepeništu moje zgrade. U njegovom autu. Posle jednog izuzetno lošeg dejta s nekim frajerom. Za Dan zaljubljenih. Prvog dana Nove godine. Pod tušem, na moj rođendan i nakon što sam spavala s nekim drugim na njegov rođendan.

Više smo se seksali u te dve godine dok nismo bili zvanično zajedno, nego što smo to radili u vezi. Možda zvuči glupo, ali ne žalim ni zbog jednog od tih "susreta". U te dve godine naučila sam neverovatno puno stvari o ljubavi, seksu, sebi, odnosima, i ono što je najvažnije - kako nekog napokon pustiti od sebe - otvoreno piše Lindzi.

Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image Foto-ilustracija: Profimedia/Caia Image

Ona daje i neke razloge zašto je dobro imati seks sa bivšim.

Bolje s njim nego s više različitih tipova

- Moj bivši i ja nikad nismo imali problema u spavaćoj sobi. To je, zapravo, bilo jedino mesto na kojem smo dobro funkcionisali. Lako smo mogli da se prebacimo sa nežnosti i intimnosti na prljavu strast. Seksom s njim, posle lošeg dejta, otarasila sam se osećaja da očajnički želelim da položim glavu na rame muškarca koji mi pruža utehu. Pozvala sam njega, a ne nekog nepoznatog tipa kojeg bi pokupila sa puta, zbog kog bi se verovatno osećala još gore i pesimističnije. Iako sam imala dve kratke veze nakon našeg raskida, uglavnom sam spavala samo s njim - rekla je Tajgerova.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

S njim sam potvrdila šta zapravo želim

- Nakon što bi se moj bivši i ja poseksali, pokušali bismo da se neobavezno družimo, ali to se uvek završavalo prepucavanjem oko jedne te iste stvari oko koje smo se uvek svađali. Moj odnos s njim je potvrdio ono u šta sam uvek verovala i zbog čega smo i raskinuli. Shvatila sam da mi treba i dobar seksualni život i dobra komunikaciju sa nekim ko će da bude moj budući muž. Iako smo mi doktorirali na ovom prvom, kod ovog drugog nismo mogli da se razumemo - ističe Lindzi.

Zbog njega još više cenim svoje prijatelje

- Ako bih samo nestala usred noći ili ako se ne bih javljala na telefon u nedelju popodne, moji prijatelji su mogli da pretpostave s čim, odnosno "s kim se bavim". Iako su na to ponekad prevrtali očima, bili su uz mene. Svaki put kad bih plakala ili izbacivala svoje frustracije, mirno i strpljivo bi mi govorili da zaslužujem bolje, čime su me ohrabrivali da prekinem svaki odnos. Nebitno koliko sam mu se puta vratia, moje bliske prijateljice me nisu napustile. Otkako se sve završilo, i neke od njih su same prošle kroz isto to i koliko god sam želela da im kažem da puste tog muškaerca i da nastave dalje, naučila sam da prijatelj ponekad treba samo da bude tu i da ćuti - opisuje situaciju Tajgerova.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Zbog njega sam kasnije pravila bolje izbore

- Iako je moj bivši imao dobre namere, imao je i mnogo stvari u kojima još mora da odraste. Bio je potpuno sebičan i naš odnos je uvek zavisio od uslova koje je on postavljao. Uvek je stajao na vratima, spreman da ode ako bih ja postala "teška", pa zato nikad nisam imala osećaj da sam zaista "vlasnik" njegovog srca. Zbog njega sam podigla svoje kriterijume u tome šta tražim od muškarca i u tome na šta više neću da pristajem. Nije dovoljna samo strast ili samo osećaj ljubavi, želim ceo paket - ponosna objašnjava Lindzi.

Dokazao mi je koliko ljubavi mogu da dam

- Jednom je prespavao kod mene i ušao mi je u kupatilo dok sam se tuširala, ramakla sam zavese i nonšalantno ga pitala: "Šta sam te ja naučila? Šta si naučio od mene ?". Spontano mi je odgovorio: "Naučila si me kako da volim." Vodim se time da od svakog ili zbog svakog čoveka u svom životu treba nešto da naučimo. On je mene naučio da ne traćim svoju ljubav na nekog ko ne može da mi pruži ono što mi treba i ono što zaslužujem. Ova ljubav mi je dala puno više od dobrog seksa - dodaje ona.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Zbog njega sam blaža prema samoj sebi

- Moram da budem iskrena prema sebi. Spavanje s bivšim nije baš najbolja ideja. Znala sam da pristajem na premalo i dopustila sam da mi navika i uteha upravljaju ljubavnim životom. Ali tada mi se činilo da mi upravo to i treba. Znala sam da je to loša odluka, ali dozvoljavanje sebi da napravim grešku naučilo me kako da budem blaži sama prema sebi i da ne zahtevam od sebe nešto drastično, jer to nije baš uvek najbolja ideja - izjavila je Tajgerova.

Pokazao mi je kako da prepoznam da je veza stvarno gotova

- Poslednji put dok smo spavali zajedno naručili smo hranu i otvorili moje omiljeno vino. Gledali smo TV, dok smo jednim okom posmatrali usne onog drugog i jedna stvar je vodila ka drugoj. Seksali smo se u boravku, kuhinji i spavaćoj sobi, pa se istuširali zajedno. Iako smo spavali u istom krevetu, ja uopšte nisam zaspala. Ništa se nije tehnički promenilo, ali se ipak sve promenilo. To sam mogla da osetim. Sledećeg jutra, dok smo pili kafu i gledali vesti shvatila sam da je iskreno, potpuno i konačno gotovo. Glad između nas je ostala, zajedno sa strašću, ali naprosto smo želeli druge stvari. Uglavnom, želeli smo bolju ljubav za sebe, onu svakom od nas odgovara. I samo tako, više se nismo čuli, i nismo nikad više spavali zajedno - objasnila je.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Iako je taj završetak bio puno manje dramatičan nego prethodni, ovo je bio onaj pravi kraj. Bio je to trenutak u kojem smo oboje pustili jedno drugo i nije bilo potrebe da išta kažemo. Zato jer nismo morali, sve smo si već rekli. Jednostavno smo znali. Iako nemam više želju da delim krevet s njim, ne osećam neprijateljstvo ili ljutnju prema njemu. On je nastavio dalje, a i ja sam. Samo nam je trebalo nešto više vremena za to.

Ne bih savetovala drugima da spavaju s bivšima toliko dugo koliko sam ja, ali nije u redu ni da osuđujete sebe ako povremeno pokleknete pred izazovom. Ako već to dopustite sebi, onda prihvatite da možete da naučite dosta stvari iz tog, što može da vam pomogne da prebolite partnera na pravi način. I znajte ovo - šta god ili ko god je sledeći, vi ćete definitivno biti jači i pametniji. Zato što vam je ponekad potrebno da pogrešite opet i iznova da bi naučili da cenite nešto što zaista vredi - zaključila je Lindzi Tajger.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    27. april 2016 | 18:39

    Kako mi je ovo poznato i ja sam tako sa bivšim samo 4 god. na kraju sam se i udala za njega :)

  • Hmmm

    27. april 2016 | 16:31

    Koja je poenta price ? Biti losa ? Misliti da je sex zivot ? Sta ?

  • Joca

    29. april 2016 | 15:22

    Ove žene sve hoće sa bivšim. Samo ja nikom nisam bivši.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA