MUŠKARCI, ako hoćete da imate VIŠE SEKSA, uradite OVU STVAR!

Parovi, koji nisu istog pola, a naveli su da podjednako rade sve poslove, imali su seks 6,8 puta mesečno, u proseku

  • 5

Parovi koji dele kućne poslove imaju više seksa nego oni koji se drže seksističkih stereotipa, otkrilo je novo istraživanje.

Ovo otkriće treba da bude odštampano u  Journal of Marriage and Family, pošto je urađena studija koja je "pokrila" celu Ameriku o zadovoljstvu bračnim životom.

Parovi, koji nisu istog pola, koji su naveli da podjednako rade sve poslove, imali su seks 6,8 puta mesečno, u proseku, u poređenju sa 5 puta mesečno u domaćinstvima u kojima jedan partner uradi veći deo posla. U domaćinstvima sa nejednakom podelom poslova, osoba koja ima najviše zaduženja je skoro uvek bila žena, pre nego muškarac.

Istraživači su definisali "rutinski kućni posao" kao pripremu i kuvanje obroka, pranje sudova, čišćenje kuće, kupovina namirnica i pranje veša. Oni su otkrili da se broj seksualnih odnosa jednog para povećava ne samo kada je posao podeljen fer i jednako, već i ako individualni poslovi nisu podeljeni prema polnim stereotipovima; kao što je kuvanje i čišćenje za žene, a "uradi sam" poslovi za muškarce.

Muškarci, spremajte kuću i imaćete više seksa

Još jedno šokantno otkriće ove studije je što uprkos svim težnjama ka jednakosti polova, žene još uvek rade veći deo kućnih poslova u većini američkih domaćinstava. U 63 odsto domova, većinu poslova radi žena. Ovo je bio slučaj čak i sa ženama koje rade duže nego muškarci, a i zarađuju više.

Foto: Profimedia/imageBROKER Foto: Profimedia/imageBROKER

Autor studije profesorka Šeron Sesler sa Univerziteta Kornel rekla je o otkrićima:


EVO KAKO DA BUDETE DOBAR MUŽ: 11 saveta ovog muškarca će vam mnogo pomoći da razumete žene

- Savremeni parovi koji doprinose jednakoj podeli poslova su jedini parovi kod kojih je došlo do učestalijeg seksa u poređenju sa njihovim "parnjacima" iz prošlosti. Druge grupe, uključujući one gde žena obavlja veći deo posla, iskusile su smanjenje seksualne aktivnosti.

PRETI JOJ ŠEST GODINA ZATVORA: Muž tužio ženu jer mu ne pere prljave gaće!

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Istoričarka Stefani Kunc smatra da je nekada ljubav posmatrana kao privlačenje suprotnosti, a svaki partner u braku je specijalizovan za jedinstven set veština i emovija koje, verovalo se tada, manjkaju drugom polu.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The Spatula

    23. jun 2016 | 21:43

    Najbolje da ona bude musko a ja zensko, pa nek trpa do mile volje :D Sve se izokrenulo. Umesto musko da bude musko. Zensko da bude dama. Ono bi neki da budu obrnuto.

  • Sasa

    24. jun 2016 | 15:13

    U americi,za vasu informaciju, zene ne mrdaju ku... bar vecina...a muski ne smeju da suknu ni jednu rec....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA