7 potpuno bizarnih teorija zavere o tome kako žene postaju lezbijke

Postoje mnoge čudne teorije o raznim stvarima, ali ove teorije o tome kako žene postaju lezbijke će vas potpuno šokirati

  • 10

Izgleda da je lezbijski seks od davnina intrigirao i zbunjivao ljude, pa su tako u različitim epohama nastale razne teorije o poreklu takvog seksa.

TINEJDŽERKA PRIZNALA RODITELJIMA DA JE LEZBIJKA, a oni su uradili nešto što će MNOGI U SRBIJI DA PODRŽE!

Ljudi su kroz istoriju lezbijski seks opisivali na razne načine. Neke od tih teorija su pomalo čudnovate, dok su druge potpuno sulude. Ovo su sedam najbizarnijih.

Svrab na usnama vagine

Ova teorija potiče od grčkog lekara Galena, čija je ćerka bila lezbijka, pa je hteo da uđe u čitavu problematiku i otkrije zašto dolazi do toga da žena želi drugu ženu.

Njegov zaključak je bio da se kod nekih žena javlja specifični vaginalni svrab. Zaključio je da svrab nastaje tačno između velikih i malih usmina i da ga je moguće počešati jedino trljanjem jedne vagine o drugu. Dakle, potreba za lezbijskim seksom nije seksualna, već fiziološka. Ili mu je ćerka složila tu priču da bi bez brige mogla da uživa sa svojom devojkom, koja je verovatno potvrdila da i ona pati od istog svraba.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Vrela isparenja

Slično kao Galen, islamski filozof iz 9. veka, al-Kindi, lezbijske sklonosti pripisivao je specijalnom vaginalnom svrabu, ali to nije bilo sve.

- Lezbijski nagoni nastaju zbog isparenja, koja se zgušnjavaju u usnama vagine i proizvode svrab, kojeg se jedino može osloboditi trenjem koje dovodi do orgazma - napisao je on.


Možda je "orgazam trenjem" objašnjenje zašto muškarac ne može da pomogne u tom slučaju?

- Tečnost koja nastaje ženskom ejakulacijom je hladna, dok je tečnost koja nastaje muškom ejakulacijom topla. Vrelina se ne može smanjiti vrelinom, već je potrebno hlađenje - pojasnio je filozof.

Celer

U istom periodu, u islamskom svetu, bilo je lekara koji su tvrdili da su lezbijske sklonosti urođene, i to zbog toga što je majka tokom dojenja bebe jela određenu hranu, zbog koje se kasnije rađa vaginalni svrab i doživotne lezbijske sklonosti.

Po njihovom mišljenju, žensko dete će postati lezbijka ako majka u periodu dojenja jela celer, rukolu ili gorki list pomorandžinog drveta.

Penis mlađeg brata

Ovo čudno objašnjenje potiče od Frojda, koji je uglavnom razmatrao mušku homoseksualnost i povezivao je s Edipovim kompleksom. Ukratko, svaki dečak prolazi kroz edipalnu fazu (seksualnu fikciju s majkom), između treće i pete godine života. Oni koji ne prevaziđu tu fazu, kasnije postaju homoseksualci.

Kad su žene u pitanju, stvari su malo kompleksnije, a još čudnije. Devojčice takođe prolaze kroz seksualnu fikciju s majkom, ali kad shvate da nemaju penis, prebacuju fikciju na oca, a majku doživljavaju kao rivala. Ono što utiče na devojčicu da kasnije postane lezbijka, jeste rođenje njenog mlađeg brata. Penis dečaka ostavlja na nju snažan utisak, a budući da je brata rodila njena omražena rivalka, mama, ona se okreće od oca i svih muškaraca.

Naravno, Frojd opisuje ponašanje podsvesti, a ne razmišljanje jedne male devojčice, ali i pored toga, teorija je dovoljno čudna.

Vudu magija

U Africi postoji objašnjenje da lezbijke postaju one devojke koje se uvuku u okultne radnje da bi zaradile novac. Veštice koje ih uvlače u to su bogate žene, koje traže od njih da imaju seks s drugim ženama.

Postavlja se pitanje kako se onda pojavljuju lezbijke koje nemaju veze sa okultnim? Odgovor je da su ih u to uvukle drugarice lezbijke. Kad na taj način izgube nevinost, onda posle nemaju drugu predstavu o seksualnosti, osim ako im neki muškarac ne promeni tu sliku.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Penis raste iz materice

Čuveni italijanski, srednjevekovni hirurg Vilijam od Bolonje, lezbijske nagone pripisao je pseudopenisu koji kod nekih žena raste iz materice.

Mimo toga, oblik ženskih genitalija je često predstavljao problem, kao na primer u starom Rimu, gde su često sakatili ženske genitalije, da bi sprečili devojčice da masturbiraju, odnosno, da uguše nenormalan seksualni nagon uzrokovan prevelikim klitorisom.

Astrologija

Astronom iz drugog veka, Klaudije Ptolomej, koji je poznat po geocentričnoj teoriji univerzuma, imao je i jednu interesantnu teoriju o tome kako dolazi do toga da devojka postane lezbijka. Naime, jedan deo svojih napisa on je posvetio homoseksualnosti i objasnio da određeni astrološki aspekti utiču na to da devojka pređe s onu stranu.

Sve ove teorije se grčevito bore da objasne zašto ženu seksualno privlači druga žena, kad to nije normalno, ali, opet, tvorci svih ovih teorija su muškarci, koji su ih stvorili u strogo patrijarhalnom poretku, pa nije ni toliko čudno što postoje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hnjo

    24. jul 2016 | 00:54

    Ne postaje se 'lezbejka', takav se rađaš, sa afinitetom prema suprotnom polu. Pritom, mnoga naučna istraživanja su dovela do zaključka da je većina žena biseksualno.

  • Sipac Stipinac

    23. jul 2016 | 23:22

    Boga pitaj .

  • The Spatula

    23. jul 2016 | 22:45

    Vrela isparenja su kriva za sve... Zato ja uvek nosim kockice leda... Za svaki slucaj... :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA