TEORIJA KOJA JE RAZBESNELA NEŽNIJI POL IZ CELOG SVETA: Žene su programirane da varaju partnere!

- Muškarci imaju afere isključivo zbog seksualnog uzbuđenja koje one donose i retko se zaljubljuju u žene s kojima varaju partnerku. Žene, s druge strane, varanjem zapravo traže nove potencijalne partnere - smatra profesor Dejvid Bas

  • 4

Univerzitet u Teksasu sproveo je istraživanje da bi se videlo kako evolutivna psihologija utiče na ponašanje žena ako njihov partner premine ili se razboli.

Devojka ga je prevarila, a on je odlučio da je pred kamerama pita da li TAJ DRUGI IMA VEĆI PENIS (VIDEO)

Pre svega, valja reći kako se mnogi naučnici i laici prepucavaju o tome je li evolutivna psihologija potpuna izmišljotina. Ovoj "disciplini" mnogo je naštetilo istraživanje iz 2007. godine koje je došlo do zaključka kako se "ženama više sviđa ružičasta boja zato što su kao pećinske žene imale mnogo posla s bobičastim voćem te boje".

Ipak, zagovornici evolutivne psihologije tvrde kako svoje zaključke crpu iz širokog spektra ljudskog ponašanja, iz navika i trendova kojima se mogu opisati kulture celog sveta.

U svom istraživačkom projektu, Univerzitet u Teksasu postavio je tezu kako žene imaju afere da bi "pronašle što superiornijeg partnera". Ovom hipotezom može se objasniti ponašanje žena bez dece, barem tako tvrdi profesor Dejvid Bas.

Foto: Profimedia/Sciencephoto RM Foto: Profimedia/Sciencephoto RM

- Tokom ljudske evolucije, razne loše stvari su se događale partnerima žena. Mogli su da budu povređeni, bolesni, ubijeni ili im se "vrednost za parenje" mogla smanjiti - kaže Bas i dodaje kako su žene zbog toga uvek u "šteku" imale nekoliko drugih potencijalnih partnera, piše Broadly.

Evo o KOME mašta dok s vama ima seks!


Jednostavnije rečeno, žene su od praistorijskih vremena menjale partnere za bolje kako bi sebi osigurale bolji život.

Profesor Bas tvrdi kako se prema njegovom istraživanju čak 79 posto žena zaljubi u osobu s kojom vara partnera.

- Muškarci imaju afere isključivo zbog seksualnog uzbuđenja koje one donose i retko se zaljubljuju u žene s kojima varaju partnerku. Žene, s druge strane, varanjem zapravo traže nove potencijalne partnere.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Bas dodaje kako žene konstantno prate "vrednost partnera".

- Kad upoznaju nekog novog, žene ga automatski upoređuju sa svojim partnerom - kaže profesor.

Dakle, žene su sklonije aferama ako vide da se na "tržištu" pojavila bolja prilika i često se zaljube u tu novu osobu. Muškarci mnogo bolje mogu da odvoje osećanja od čistog fizičkog užitka, pa njihove afere brzo bivaju zaboravljene.

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA