ŠOKANTNO OTKRIĆE: Evo kako vežbanje može da vam UPROPASTI seksualni život

Neki muškarci iz teretane izlaze kao izvajani i misle da će sve žene pasti na njihove mišiće, ne znajući pritom da će i oni pasti - zbog svojih mišića

  • 7

Neki muškarci provode sate u teretani brušeći svoja tela dok ne budu poput uglačanog Adonisa i misle da će se žene (ili drugi muškarci) baciti na njih jer neće moći da se odupru njihovoj seksualnoj privlačnosti.

Muškarci koji PIJU PIVO imaju bolju erekciju!

OVI MUŠKARCI ĆE EKSPLODIRATI SVAKOG TRENA: Jedan trend se uvukao među jači pol u Srbiji, a ženama se uopšte ne sviđa (FOTO)

Ali ispostavilo se da naporno vežbanje može vašem seksualnom životu da donese više štete nego koristi.

Prema novoj studiji, trening visokog intenziteta može zapravo smanjiti libido muškarca.

Istraživanje Univerziteta Severne Karoline ocenilo je 1.100 muškaraca koji su sebe smatrali sportistima. Postavljana su im pitanja u vezi sa njihovim seksualnim životom, ali i njihovim navikama kada je reč o vežbanju.

Muškarci koji su učestvovali u istraživanju podeljeni na osnovu toga koliko i kako intenzivno vežbaju, a zatim i na osnovu toga da li je nivo njihovog libida visok ili nizak.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia


A rezultati su bili iznenađujući i sasvim jasni: muškarci koji su vežbali povremeno i umereno imali su viši libido, dok su momci koji vežbali češće, duže i intenzivnije imali niži libido.

Oni su otkrili da muškarci koji provode sate u teretani i vežbaju do kritične tačke bivaju premoreni i nezainteresovani za seks.

Naravno, autori studije ne mogu sa sigurnošću da procene koliko to mnogo vežbanja umanjuje libido, osim da više vežbanja vodi ka manjem libidu.

Vodeći istraživač dr Entoni Hakni, međutim, smatra kako fizički umor i smanjenje nivoa testosterona verovatno igraju presudnu ulogu.

Ovo je jedna od prvih studija koje istražuju vezu između vežbanja i seksa kod muškaraca, a nalazi su toliko važni da su stručnjaci za plodnost sada razmišljaju da promene savet muškarcima koji pokušavaju da zatrudne sa svojim partnerkama.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Prethodna istraživanja o ženama zaključila su da intenzivno vežbanja - kao što je obuka profesionalnih maratonaca - može da dovede do neredovnog menstrualnog ciklusa. Veruje se da hormonski status žene može da se promeni nakon intenzivnog treninga, a to dovodi do smanjenja plodnosti i ubija želju za seksom.

Do sada su lekari ženama koje žele da zatrudne postavljali pitanje da li vežbaju, a očito je da će to isto morati da pitaju i muškarce koji žele da naprave bebu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    16. april 2017 | 10:05

    Pa da. Mnogo je zdravije sedeti pred televizorom sa čipsom i pivom. Tada se dize kao avion.

  • Lira......

    15. april 2017 | 23:05

    Meni samo zena fali. ..libido je...ok.

  • sta to rece

    15. april 2017 | 23:42

    Ovo sto pisete za zene potpuno je istina!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA