SVE O PILULI ZA MUŠKARCE: Zaštita od trudnoće nije samo ženska stvar

Ako nose kondom, muškarci ne bi trebalo da smatraju da je time njihov posao završen. Ako žele da izbegnu neželjenu trudnoću svoje partnerke i oni će uskoro morati da usvoje naviku korišćenja pilule za kontracepciju

  • 1

Nedavno su proizvedeni prvi oralni kontaceptivi za muškarce. Glavno pitanje je koliko je pripadnika jačeg pola spremno da ih prihvati? Evo koje su prednosti i mane ovakvog načina zaštite od neželjene trudnoće.

Prednosti muške oralne kontracepcije

Pilule za muškarce su vrlo korisne. Čak su i efikasnije od kondoma. To je sjajna alternativa za žene koje ne mogu da uzimaju hormonske pilule zbog ozbiljnih i neprijatnih nuspojava.

Nema nuspojava

Pilule za muškarce nemaju nuspojave, osim gojenja, što se opet događa samo nekima. Dok oralni kontraceptivi za žene imaju mnogo više komplikacija kao što su mučnina, glavobolja i vrtoglavica, istraživanja pokazuju da nema drugih nuspojava hormonskih tableta na jači pol.

Ko može da ih uzima?

Ovu pilulu može da pije bilo koji muškarac. No, trebalo bi imati na umu da pilula zasad nije u potpunosti testirana. Cena pilula može biti malo veća, ali se procenjuje da će ove tablete biti uspešnije nego kondom.

Nedostaci pilula

Muškarci bi trebalo da zapamte da moraju da uzimaju pilulu svakodnevno. Drugi veliki nedostatak tableta je da ne štite od HIV-a ili drugih polno prenosivih bolesti. Mnogi stručnjaci strahuju da će taj faktor povećati rizik od širenja veneričnih bolesti i zato upozoravaju da ih s nepoznatim partnerkama treba koristiti uz kondom.

(Telegraf.rs)


Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA