SREĆNI DANI: Četvrtak je super za seks, sreda za traženje povišice

Nakupljanje hormona stresa tokom nedelje stimuliše polne hormone zbog čega u seksu najviše uživamo četvrtkom, dok je sreda dobra za napredovanje u poslu

  • 0

Kako tvrde stručnjaci, za sve postoji  pravo vreme, od prodaje nekretnine do strastvenog seksa.

Ponedeljkom ne naručujte ribu

Idealan dan za večeru u restoranu je utorak, jer većina ugostiteljskih objekata ne prima sveže namirnice tokom vikenda, već troše one stare. Do utorka je sve ponovo sveže.

- Ponedeljak je najgori mogući dan za naručivanje ribe u restoranu, jer su najmanje šanse da je sveža – tvrdi poznati majstor kuhinje Entoni Burden.

Ono što je u ponedeljak najisplativije jeste kupiti kameru i sličnu digitalnu opremu. Statistike pokazuju da su cene takvih aparata najčešće na popustu ponedeljkom.

Utorak je pravo vreme za provod u prirodi

Prema globalnim meteorološkim podacima, najmanji izgledi za padavine su utorkom, što taj dan čini kao stvorenim za druženje s prijateljima napolju. Kao po Marfijevom zakonu, kiša i druge padavine najčešće su u petak posle podne, subotu i nedelju.

Povišica se traži sredom

Sedam od deset menadžera kaže da je sreda dan tokom kog zaposleni imaju najviše šansi da dobiju povišicu ili unapređenje, pokazala je studija kompanije "Office Angels".

Sreda je, takođe, idealna i za šoping, jer su tog dana najmanje gužve u prodavnicama, naročito u večernjim satima.


Četvrtak je stvoren za seks

U četvrtak su, naročito u jutarnjim satima, prirodni nivoi hormona stresa kortizola najviši. Višak kortizola javlja se kao posledica naporne radne nedelje, a kortizol stimuliše i polne hormone, zbog čega je četvrtkom libido na vrhuncu.

Nekretnine se prodaju u petak

Planirate li da prodate kuću, stan ili vinograd, potencijalne kupce svakako odvedite u razgledanje petkom, pokazalo je dvogodišnje istraživanje američke agencije za prodaju nekretnina "Redfin".

Vikend je namenjen za odmaranje i druženje

Subota i nedelja s pravom su proglašeni danima za uživanje, pa je zato loša ideja natrpati se obavezama ili kućnim poslovima. Duže spavanje, druženje sa prijateljima ili porodicom puni baterije kako bismo s više entuzijazma prošli kroz narednu radnu nedelju.

(24sata.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA