Signali da ste najzad preboleli bivšu ljubav

Sreli ste bivšeg partnera ili partnerku ruku pod ruku s nekim novim. Nije vam bilo svejedno, ali niste imali ni onaj užasan napad panike i gušenja? Ovo su dobre vesti! Nalazite se na pravom putu oporavka od raskida ili razvoda

  • 2

Krenuli ste dalje ako prođu dani bez pomisli na bivšu ljubav, slučajni susret ne izazove užasan osećaj u stomaku, a ni suze vam ne kreću na oči na samu pomisao da je nekada draga vam osoba danas srećna s nekim drugim.

- Mesec dana nakon prekida prestaje intenzivna tuga dok proces potpunog preboljevanja raskida može da traje i po nekoliko godina, zavisno od vremena provedenog zajedno i intenzitetu osećanja - kaže autorka brojnih knjiga i ljubavna savetnica Lois Tarter.

Nije više tema za razgovor

Prvi i najsigurniji znak da je neko preboleo jeste nestanak potrebe da razgovara ili spominje bivšeg ili bivšu. Prestaje analiziranje sopstvenih postupaka u vezi, uzroka određenih ponašanja i pronalaženje krivca, a sve manje se javlja i prisećanje na bivšeg u svakodnevnim situacijama.

Ne zanima vas šta radi

Nakon odvajanja još neko vreme ostaje osećanje povezanosti, pa i znatiželje čime li se bivši partner bavi i s kim provodi vreme. Društvene mreže danas omogućavaju takvu vrstu voajerizma. Ako više ne upisujete njegovo ime i ne analizirate fotografije, to je znak da ste spremni da krenete dalje.

Razmišljate o mogućem prijateljstvu između vas


Jedan od uzročnika bola nakon raskida nije samo prestanak ljubavi, već utisak da ste izgubili nekoga ko je znao toliko toga o vama, s kime ste delili sve svoje strahove i brige. Sretnete li se i razgovarate na prijateljski način, bez osećanja besa ili tuge naknadno, očigledno je da vas više za tu osobu ne vežu ljubavna osećanja.

Ne smeta vam ako ima novu ljubav

Naravno, nije lako videti da je bivši partner srećan s nekim drugim, naročito ako ste vi i dalje sami i u potrazi za svojom srodnom dušom, ali prihvatate li tu činjenicu bez suza, preboleli ste.

Zaboravili ste rođendan

Ono što vam se donedavno činilo nemogućim, sada je stvarno, a vi ste zaboravili rođendan svoje nekadašnje ljubavi. Iako je pamćenje datuma mnogima slaba strana, u odnosima u kojima postoje nerazjašnjena osećanja često se čestitanje rođendana vidi kao mogućnost ponovnog uspostavljanja komunikacije. Ako ste sasvim zaboravili na njegov ili njen rođendan i setili se tek kad ste videli datum u kalendaru, izlečeni ste.

Vaša stara mesta su ponovno prihvatljiva

Ako možete biti na “vašim mestima” bez nervoze, stresa ili nostalgije, znak je da ste prošli odnos ostavili iza sebe i pomirili se s time, pa čak i ako ga niste zaboravili.

(24sata.hr; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duda

    16. maj 2013 | 21:58

    Užasan napad panike i gušenja kad ga vidim?! Pa, pobogu, nisam se zaglavila u liftu bez mogućnosti skorog izbavljenja iz istog.

  • Aco

    14. maj 2013 | 02:03

    Nije tacno ovo za mjesec dana a I zakljuci su vam zaista mudri.Ako me nije briga za nju, sa kim je, sta radi, zaboravim joj rodjendan onda je to siguran znak da sam je prebolio. Ma ajde, otkrili ste toplu vodu.Anyway, u mom slucaju je sve ovo netacno, ja nju nikada necu preboljeti I dacu sve od sebe da mi se vrati pa ma koliko vremeha trebalo.Predaja i zaborav nisu opcija.Poz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA