Pogledajte kako bi izgledao svet da žene i muškarci zamene uloge (VIDEO)

Prošle nedelje se francuskim društvenim medijima proširio film "Majorité opprimée" iliti "Potlačena većina" koji je vrlo brzo postao viralni hit na internetu

  • 3

Zamislite da ste muškarac u društvu u kojem vladaju žene. One nakon što se s posla vrate kući, imaju prava da vas pipkaju, štipkaju, a vaše je samo da ćutite i radite kućne poslove...

Kratkometražni film "Potlačena većina", koji je režirala i čiji je scenario napisala Eleonor Purja, prikazuje svet u kojem su rodne uloge muškaraca i žena zamenjene.

Glavni lik, Pjer, oženjeni je muškarac koji se brine za dete dok njegova supruga juri za karijerom. Pjer je na ulici izložen stalnom maltretiranju od strane žena, što starijih komšinica,  što nasilnih neznanki u mračnoj uličici.

Nakon što ga grupa žena seksualno napastvuje, Pjera u policiji policajka tretira kao sumnjivca, dok zgodnog mlađeg policajca šalje po kafu i odnosi se prema njemu kao "komadu mesa".

Ceo desetominutni film dobra je demonstracija života u "muškom svetu" i usmerena je na sve one koji misle kako se žene danas bez razloga žale na neravnopravnost.

Kada je shvatila da postoji izuzetan interes za njenim filmom, rediteljka Purjat odlučila je na YouTube da stavi i verziju svojeg filma sa engleskim titlovima, kako bi mogli da ga pogledaju ljudi iz čitavog sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • janana

    11. februar 2014 | 19:42

    A još pokvarenija je muška populacija, stalno kukaju a jedino šta rade je to što idu na posao. Žena pored posla ima gomilu poslova u kući to niko ne vidi i ne ceni. Ako je šetanje svog deteta teret i ženski posao onda takav muškarac nezaslužuje da ima decu.

  • Dragana

    11. februar 2014 | 19:38

    Nista bolje odavno nisam pogledala.

  • Milan

    11. februar 2014 | 17:35

    Sve je stvar dogovora. Pokvarila nam se zenska populacija gledajuci svakojake serije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA