≫ 

Žena sa bolnim vaginizmom otkriva kako je to izgubiti nevinost u 32. godini

Kada je pokušavala da ima seks, partneri su joj govorili da je pokušaj penetracije bio kao "udaranje u zid"

  • 6

Karen Buono je većinu svog života patila od vaginizma, što izaziva da se vagina nekontrolisano i bolno steže. To je značilo da je bilo neverovatno bolno pokušati ubaciti tampon ili imati seks. Kada je pokušavala da ima seks, partneri su joj govorili da je pokušaj penetracije bio kao "udaranje u zid". Frustrirana Karen je odlučila da se odrekne seksa i rekla bi partnerima da želi da sačeka do braka.

Top 6 najčešćih seksualnih fantazija i šta one govore o vama

U 31-oj godini joj je zvanično dijagnostikovan vaginizam, nakon nekoliko godina razmišljanja odlučila je da popravi svoj seksualni život. Četiri meseca nakon fizikalne terapije, sa 32 godine, Karen je prvi put imala penetrativni seks sa suprugom Džoom Džonsonom.

- Znala sam da nešto nije u redu sa mnom odmah kada sam probala da imam seks sa 16 godina. - kaže Karen.

- Nisam ni pokušavala da koristim tampone pre toga, tako da je to bio prvi pokušaj penetracije. Ali bez obzira šta smo radili, jednostavno nije mogao da uđe. Bilo je tako neprijatno. Mislila sam da je to zbog toga što je to naš prvi put. Zato smo malo čekali i pokušali ponovo. Ali to nismo mogli da uradimo. Rekao je da je to poput udaranja u zid i nije bilo nikakvog načina na koji bi mogao ući. Tako da smo samo odustali. Ali onda se ista stvar dogodila sa drugim momcima kada sam bila u dvadesetim godinama. Svi su rekli istu stvar. Da udaraju u zid. - kaže Karen.

Foto-ilustracija: Profimedia

Neki od Kareninih partnera su joj govorili da samo mora da se opusti, a nekad bi se napila kako bi pokušala da opusti svoje mišiće. Ali ništa nije uspevalo. Karen je bila depresivna jer nije znala zbog čega joj se to dešava.

Žene otkrile 2 reči koje ih u seksu najviše uzbuđuju

Karen kaže da se do dijagnoze borila sa tim što se dešavalo i da je krivila sebe jer je seks sa njom nemoguć, a ona joj je uspostavljena tek kada je imala 31 godinu. Bila su potrebna četiri meseca fizikalne terapije da bi Karen osetila poboljšanje, nakon tog tretmana Karen je izlečena i po prvi put je mogla da ima seks sa svojim suprugom Džoom.

- Nakon samo četiri meseca terapije, izlečena sam. Konačno sam mogla da imam seks. To je bio jedan od najboljih dana u mom životu. Bila sam tako srećna što sam konačno izgubila nevinost i imala seks sa čovekom kog volim. Fizikalna terapija koju je preporučio specijalista dr Lin Ding je uključivala upotrebu dilatatora, tanke plastične forme koje se koriste da postepeno proširuju vaginu, kao i vežbe disanja i tehnike opuštanja. - kaže Karen.

Foto-ilustracija: Profimedia / Muškarci otkrivaju kako je bilo imati prvi seks sa nevinom devojkom

Karen nije očekivala da će lekar moći da joj pomogne, ali nije imala šta da izgubi. Lekar joj je obećao da će imati seks za četiri meseca, a Karen je bila oduševljena zbog toga. Čekala je ceo svoj život, pa četiri meseca nisu bila ništa naspram toga.

- Prva dva meseca sam išla na terapiju dvaput sedmično. U početku su to bile samo tehnike disanja i vežbe opuštanja. Onda je lekar počeo da korsiti dilatator, u početku je bilo teško, ali onda je konačno uspelo. Tokom terapije sa dilatatorom bih se samo opustila i sedela tako oko 20 minuta. Kasnije sam to radila svake noći kod kuće. Nikada nisam odustala, jer sam to jako želela. - kaže Karen.

Foto-ilustracija: Profimedia

(Telegraf.rs / Izvor: metro.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stephen King

    9. jul 2018 | 20:32

    Evo moje istinite ispovesti: imam 20 godina i nevin sam. Poprilično sam zatvoren tip,tj.ne izlazim u diskoteke,kafiće,pabove i sl.nezdrave prostorije. Ne pijem alkohol. Znači iz ovoga se može zaključiti da sam poprilično ne društven tip i da zbog toga još nisam imao sex, ali nije to baš tako jednostavno. Istina je sledeća: sa 17 sam prestao da izlazim u diskoteke i prestao sam da pijem (pa je logično da žene nisu blizu mene),ali i dok sam izlazio imao sam nedostatak samopouzdanja i sve ribe su mi se bukvalno podsmevale,pa me je bilo strah da im priđem (uostalom i sad me je strah). Ja to pripisujem mršavosti,imam 62kg na nekih 185cm-to je za mene uvek bio hendikep i osećao sam se odbačenim - ne samo kod devojaka, već i kod ortaka. E sad, ima likova koji su mršavi skoro kao ja(malo deblji) ali pucaju od samopouzdanja i ribe im se lepe. Ne znam šta je u pitanju kod mene,pa nemam taj nivo samopouzdanja,ali ja to još uvek pripisujem mršavosti. Znam da zvučim patetično i jadno, ali ovim putem tražim savet od nekog dase koji ima visok nivog samopouzdanja i kod ortaka i kod riba. Samo mi nemojte reći da počnem da izlazim u diskoteke,napijam se i pušim,jer zaista nisam taj tip nikad bio. Hvala unapred

  • Eeee...

    9. jul 2018 | 00:49

    Nikad cula za tu bolest...

  • Bušim zidove

    8. jul 2018 | 23:44

    Basne su na spratu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA