Šokantno otkiće Engleza: FIFA teroristima dala organizaciju SP? (FOTO)

Englezi se pitaju zašto niko drugi nije mogao da dobije organizaciju SP kada su skoro sve bivše, ali i većina sadašnjih glavešina, usko povezani sa Al Kaidom

  • 0

Da li zbog toga što su ljubomorni na Katar i njihovu organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine, ili ne, engleska javnost došla je do šokantnih otkrića da su bivši i sadašnji visoki zvaničnici Katara usko povezani terorizmom.

Ova priča donekle i ''pije vodu'' posle odluka nekoliko svetskih država da povuku svoje ambasade iz Katara kao znak protesta zato što zemlja podržava islamskog vođu Šeika Jusufa al-Karadavija koji vrši destabilizaciju odnosa u regionu.

Daljim istraživanjem engleski mediji stigli su do imena Kalida Šeika Muhameda (na slici) koji je označen kao učesnik terorističkog napada 11. septembra, a koji je u periodu 1992 - 1996. godine radio za katarskog ministra energetike i živeo na imanju Abdulaha bin Kaled al Tanija.

Upravo je ovaj poslednji bio ministar unutrašnjih poslova Katara u periodu između 2011 - 2013. godine baš kada se dodeljivalo ko će biti organizator SP, a ništa i ne bi bilo čudno da Al Tani nije u više navrata povezivan sa Al Kaidom.

Materijala za dokaze ima još, počevši od raznih delatnosti Katara koji se u jednom momentu prelamaju sa terorističkim organizacijama, te se Englezi stoga pitaju zar nije mogao neko drugi da bude domaćin SP? Ali, opet ponavljamo možda su samo ljubomorni, jer su izgubili borbu za organizaciju pomenutog prvenstva.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA