ĐOKOVIĆ U ČETVRTFINALU: Preko žilavog Robreda, do Marija!

Srpski teniser savladao je Španca sa 6:3, 7:5, čime je ostvario plasman u četvrtfinale Mastersa u Majamiju, gde će se sastati sa Britancem

  • 1

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Majamiju! Srbin je bio bolji od Tomija Robreda sa 6:3, 7:5, čime je ostvario i šestu uzastopnu pobedu protiv Špancu u sedmom okršaju!

Osim pobede, u ovom meču Đoković je još jednom dokazao kakav je sportista i džentlmen na terenu, potezom početkom drugog seta, kada je Špancu moglo bi se reći poklonio poen!

Naime, posle jednog udarca Robreda linijski sudija je uzviknuo aut, a s obzirom na to da je bila reč o sumnjivoj lopti Španac je zatražio čelendž. Ispostavilo se da je lopta bila dobra, a kada je sudija odlučio da se poen ponovi, Đoković je to odbio i dodelio poen protivniku, jer ga sudijski uzvik nije omeo da udari lopticu.

Kašnjenje meča zbog kiše, nije uticalo na srpskog tenisera na startu meča, pa je već u četvrtom gemu gemu uspeo da oduzme servis Špancu za vođstvo od 3:1.

Ovaj brejk bio je dovoljan Đokoviću da napravi razliku u prvom setu, iako je imao manjih poteškoća da isti i potvrdi u narednom gemu, jer je Robredo imao jednu šansu da mu oduzme servis, ali mu to nije pošlo za rukom.

Do kraja seta obojica tenisera su lagano osvajali svoje servise, pa je Novaku pripao prvi set sa 6:3.

Izjednačena borba viđena je i u nastavku, a obojica tenisera su uspevala da zadrže servis, pa brejkova nije bilo sve do 11 gema. Đoković je tada iskoristio drugu brejk loptu, da bi narednom gemu sigurnim servisom osvojio i drugi set sa 7:5, čime je zakazao meč protiv Endija Marija

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ing.Miloš J.Đonović

    25. mart 2014 | 19:21

    Čestitamo Novaku Đokoviću.Mnogo si nas obradovao novom pobjedom i plasmanom među 8 najboljih na ovom drugom turniru u SADu . Tamo je tenis vrlo popularan kao i u Engleskoj i Australiji,gdje su ranije bili poznati teniseri Rod Lejver,Ken Rozevol,nešto kasnije je postao poznat i naš Nikola Pilić čuje nastupe se može malo naći na starijim snimkama i od takvih se može mora i nije sramota učiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA