KO JE OVDE BROJ 1? Nole pokidao Nadala u finalu Majamija!

Srpski teniser slavio sa 2:0 u setovima protiv prvog reketa sveta koji ni u jednom momentu nije ozbiljnije zapretio

  • 23

Jedan je Novak Đoković! Nije što je naš, ali je Nole trenutno najbolji teniser na planeti, iako je drugi na ATP listi. Međutim, pobedom nad Rafelom Nadalom, koji je jedini ispred njega, Đoković je četvrti put u karijeri osvojio Masters u Majamiju i na najbolji način obeležio 40. duel sa ljutim protivnikom - 6:3, 6:3.

Oba tenisera su do finala došla posle istorijskog momenta u profesionalnom tenisu, a samo jedan je mogao da se okiti trofejom. Na svu sreću bio je to Đoković koji je prvi put posle Rodžera Federera objedinio oba trofeja na američkoj turneji s obzirom na to da je nedavno osvojio Indijan Vels.

Ne računajući uvodni deo meča Đoković je s lakoćom igrao tokom čitavog susreta. Šetao je Nadala po terenu, iako je Španac ''vlasnik'' najboljeg poena na turniru i to baš protiv Srbina koji je uspeo već u prvom gemu da odbrani brejk, a potom u šestom prvog seta uzme servis protivniku. Koliko je prvi gem bio važan govori i podatak da je 35 od 40 njihovih međusobnih duela dobio teniser koji je prvi osvojio gem na meču. Prvi set Nole je dobio sa 6:3.

Drugi je rešio već na početku kada je na servis Nadala napravio brejk koji je čuvao sve do kraja meča. Mogao je Đoković i ranije da reši pitanje pobednika kada nije iskoristio nekoliko brejk lopti, međutim brejk sa početka mu je bio dovoljan za 18. pobedu nad Nadalom u karijeri i treću u nizu pošto je slavio u Šangaju i Londonu.

Nije Đoković dobro počeo meč protiv Nadala koji je brzo stigao do brejk lopte i to zahvaljujući slabom prvom servisu Srbina. Međutim, servis je proradio u najtežim trenucima i Nole je poveo sa 1:0. Koliko je bitan bio prvi gem, govori i činjenica da je 34 od 39 mečeva njih dvojice dobio teniser koji je osvojio prvi gem. Rafa je bez većih problema odservirao izjednačenje, ali je Đoković vlo brzo stigao do 2:1.

Španac je potom sjajno odservirao i već petim vinerom stigao do 2:2. Potom je usledilo novo mučenje Đokovića koji je pri rezultatu 30:30 odservirao 200 na sat, a potom i osvojio poen za novo vođstvo - 3:2. Nadalu u šestom gemu nije pomogao ni čelendž kojim je Srbin stigao do dve brejk lopte. Iskoristio je već prvu i poveo sa 4:2. Treba pomenuti i dobru igru na mreži Đokovića u ovom gemu kao i sjajnu bekend dijagonalu.

Jeste Nadal odigrao možda najbolji potez na turniru, ali je Đoković taj koji je osvajao poene. Maestralno je odigrao četiri naredna i potvrdio brejk - 5:2. Imao je Srbin i 15:30 na servis Nadala u osmom gemu, ali je rafa dokazao zašto je prvi reket sveta i stigao je do svog trećeg gema - 5:3. Ali, to mu nije pomoglo da ostane u prvom setu pošto je Đoković rutinski stigao do prvog seta zahvaljujući prelepom servisu - 6:3.

Tamo gde je stao u prvom, Đoković je nastavio u drugom setu. Šetao je Nadala po terenu, brzo došao do dve brejk lopte od kojih je već prvu iskoristio i poveo sa 1:0. U nebranom grožđu našao se Nole u drugom gemu, ali je uspeo da se izvuče i povede sa 2:0. Potom je usledio ''agresivni'' Nadal i Španac je napokon uspeo da osvoji gem - 2:1. Međutim, za pobedu, čime bi postao prvi Španac koji je osvojio Majami, treba mu mnogo više.

Imao je Nole Nadala u četvrtom gemu kada je došao do brejka, ali se sada Španac izvukao i smanjio na 3:2. Srbin je prethodno za 87 sekundi dobio svoj servis. Kao po običaju Nadal je jedva stigao do gema, dok je Đoković bez izgubljenog poena vrlo brzo stigao na korak do pobede 5:3.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    30. mart 2014 | 22:35

    Kada neko igra sa takvom lakocom, da covek pomisli da to moze i on i to protiv prvog na svetu, znajte da je to neverovatan #MAJSTOR#. Cestitam

  • Hmmmm

    30. mart 2014 | 22:38

    DOMINACIJAAAA!!!!!!!

  • G-Man

    30. mart 2014 | 22:36

    Bravo Nole.... Odrzao si mu lekciju tenisa... bese to javni cas... Svaka cast Srbendo!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA