BEĆKOVIĆ: Nadam se tuči Vujoševića i Čovića, a na kraju prijateljskom zagrljaju! (VIDEO)

- Moja ćerka Olja ima ulogu da se ne opredeljuje između Zvezde i Partizana. Ona je kao Tito - kaže akademik Matija Bećković za Telegraf

  • 19

Predstojeći TV duel između predsednika košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojše Čovića i prvog čoveka JSD Partizan i trenera košarkaše ekipe crno-belih Duška Vujoševića s nestrpljenjem očekuje sportska javnost u Srbiji!

Postavlja se pitanje ko će koga nadmudriti, odneti "pobedu" za Zvezdu, odnosno Partizan, ali i kako će se u uzavreloj situaciji snaći iskusna voditeljka Olja Bećković.

Redakcija Telegrafa odgovore je potražila od člana SANU Matije Bećkovića, oca poznate novinarke, koji na višegodišnju raspravu Čovića i Vujoševića gleda kao tradicionalnu svađu Delije i Grobara.

- Njih dvojica samo nastavljaju tradiciju koja traje pola veka. U svakom gradu u Srbiji imate na jednoj strani Zvezdaše na drugoj Partizanovce koji se raspravljaju ko je bolji Zvezda ili Partizan - kaže Bećković za Telegraf i dodaje da se cela rasprava neće zasnivati na argumentima, već na nepromenjivim stavovima:

- Ne postoje argumenti. To su stavovi koji se ne menjaju uprkos činjenicama. Svako mora da vodi svoju vojsku, da bude odan svojoj zakletvi, jer nam je jedino ona preostala - slikovito će srpski akademik.

Na TV duelu u nedelju Bećković priželjkuje "vatru" na početku, ali i smirivanje strasti do kraja emisije.

- Nadam se da će se pobiti na početku, a zagrliti na kraju - kroz šalu kaže Bećković, koji kao veliki Zvezdaš podržava stav svog unuka da za crveno-bele treba da bude rezervisano prvo mesto.

- Trebalo bi uvesti zakon, kako moj unuk Luka kaž,e da Zvezda bude prva bez obzira na trenutne rezultate, a neka se ostali bore za drugo mesto - nastavlja Bećković u čijoj porodici i ostali članovi navijaju za crveno-bele, ali ne i njegov veliki prijatelj Duško Radović.

- Moja majka se začudila kad je saznala da Duško navija za Partizan i upitala: Kako jedan pošten čovek može da navija za crno-bele? Na to je Radović odgovorio: Navijam za Partizan, ali sam objektivan - podseća pesnik, uz napomenu da je njegova ćerka neopredeljena:

- Olja sada ima ulogu da se ne opredeljuje. Ona je kao Tito - zaključio je Bećković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(P. Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    4. april 2014 | 19:46

    Vidi akademik,u ovom slucaju samo Dule moze da tuce,a ne da se tuku ! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • marv

    4. april 2014 | 18:20

    Kladim se dulence sad razmislja da je bilo bolje da nije pocinjao

  • glas razuma

    4. april 2014 | 17:17

    Da li su u pitanju godine, ili nešto drugo, ali gospodina Bećkovića ne bi trebalo uzimati za ozbiljno. Dule Majstor protiv g.Čokija, nadam se da je Dule svestan sa kako ga prevejanim tipom čeka diskusija, sa pravim političarem, u najgorem smislu te reči. Dule Majstore, ne daj se, Ti si jedan od poslednjih vitezova u ovoj nesrećnoj zemlji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA