Nedovićev Golden Stejt u plej - ofu: Gospodin Vejd gledao moćnog Lebrona i Majami (FOTO) (VIDEO)

Derbi Hita i Pejsersa odlučio Lebron Džejms, dok je jedan od najboljih igrača Indijane za 33 minuta ubacio 0 poena! Ostale još dve ulaznice za doigravanje i tri kandidata

  • 0

Golden Stejt je u plej - ofu! Drugu godinu zaredom, što se nije dogodilo od sezona 1990/1991 i 1991/1992. Samim tim, jasno je zašto je tim Nemanje Nedovića u centru pažnje ovog jutra.

Pobedu koja je ozvaničila plasman među osam najboljih na Zapadu ekipa iz Ouklenda je obedzbedila trijumfom nad Lejkersima u Los Anđelesu.

Tripl dabl prve zvezde tima Stivena Karija (30 poena, 12 asistencija, 10 skokova) bio je dovoljan da Golden Stejt odigra rutinski u gradu anđela.

- Znamo istoriju franšize. Znali smo koliko će ova godina biti teška, ali uspeli smo. Nastavljamo da igramo - rekao je Kari, iza kojeg je fantastična sezona.

- Nismo daleko od sanjanja u ovom trenutku. Ali, znamo koiko smo dobra ekipa. Zato nismo vikali, cikali i polivali se pićem posle pobede - objasnio je nasmejani trenr Ratnika Mark Džekson.

Sa druge strane, Lejkersi tek treći put od 1976. godine neće igrati u plej - ofu.

JOŠ DVE ULAZNICE

Na Zapadu su ostale još dve nedoumice, a tri su kandidata - Dalas, Memfis i Finiks za plasman u doigravanje.

Pobedu večeri kada je u pitanju istorija Sparsa ostvario je San Antonio i to upravo protiv Finiksa kojem bi pobeda mnogo više donela u toj jurnjavi sa Dalasom i Memfisom.

Defecit od 21 poena protiv Finiksa, crno - beli Teksašani su uspeli da nadoknade i slave 112:104, uz 33 poena Denija Grina.

- Nastavljamo da gradimo hemiju, to je naš ekstra bonus za plej - of - reči su junaka Grina.

Na Istoku, Majami je dočekao direktan duel sa Indijanom i trijumfom nad Pejsersima preuzeo lidersku poziciju konferencije.

Rezultat 98:82, dovoljan za zamenu mesta dve najbolje ekipe Istoka.

- Ovo nije najveća utakmica koju smo igrali u poslednje četiri godine. Lepo je igrati ovako bitne mečeve u ligaškom delu, ali, igrali smo sedam mečeva finala prošle godine - rekao je Lebron Dejms iznenađen pitanjem novinara.

Kad je gusto Lebron. Pogotovo kada zbog povrede u timu nema Dvejna Vejda (skockan, sa leptir mašnom ispratio meč). Tako je prva zvezda Hita meč okončao sa 36 poena i bio najzaslužniji za trijumf šampiona. Pratili su ga Mario Čalmers (13) i Udonis Haslem (11).

Na drugoj strani, Pol Džordž - Dejvid Vest zajedno 40 poena. Ono što je neobično, Džordž Hil je igrao 33 minuta i za to vreme nije čak ni šutnuo na koš?! Završio je susret sa 0 poena, 4 asistencije, dve izgubljene lopte...

TRANSFER: NJUJORK ŽELI ODOMA

Jedna transfer spekulacija koja bi mogla da stupi u narednih nekoliko dana. Njujork Niksi, čiji je odnedavno redsednik Fil Džekson već rade na jačanju tima za plej - of, žele da dovedu Lamara Odoma, košarkaša Laboral Kuće, a da bi bivši as Lejkersa mogao da pomogne Njujorčanima u plej - ofu, neophodno je da sa timom iz "Velike jabuke" dogovori saradnju pre završetka ligaškog dela sezone.

OBEZBEDILI PLEJ-OF - ISTOK: Majami, Indijana, Čikago, Toronto, Bruklin, Vašington, Šarlot. ZAPAD: San Antonio, Oklahoma, L.A. Klipers. Hjuston, Portland, Golden Stejt.

Orlando – Vašington 86:96

Toronto – Njujork 100:108

Boston – Šarlot 106:103

Majami – Indijana 98:86

Bruklin – Atlanta 88:93

Čikago – Detroit 106:98

Minesota – Hjuston 112:110

Oklahoma Siti – Nju Orleans 116:94

Memfis – Filadelfija 117:95

Milvoki – Klivlend 119:116

San Antonio – Finiks 112:104

Juta – Portland 99:111

LA Lejkers – Golden Stejt 95:112

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA