Preminuo bokserski šampion koji je 19 godina nevin ležao u zatvoru! (VIDEO)

Afroamerički bokser Rubin "Uragan" Karter preminuo je u 77. godini u Torontu gde je živeo posle izlaska iz zatvora, nakon oslobađajuće presude, jer nije bio kriv za trostruko ubistvo

  • 1

Afroamerički bokser Rubin Karter, poznatiji po nadimku Uragan, preminuo je u nedelju u Torontu u 77. godini.

Karter je poznat po tome što je kao bokserski šampion, nepravedno osudjen za ubistvo i u zatvoru je nevin proveo 19 godina.

Karter je rodjen u Nju Džersiju 1937. u porodici sa sedmoro dece. Imao je probleme sa govorom, a sa 12. godina je smešten u popravni dom.

Iz doma je pobegao da bi se priključio vojsci 1954. godine. Boksom je počeo da se bavi dok je bio stacioniran u Zapadnoj Nemačkoj.

Karijera mu je prekinuta kada je 1966. godine nepravedno osudjen za trostruko ubistvo tri belca u jednom baru u Nju Džersiju.

Po njemu je snimljen jedan od najboljih sportskih filmova po imenu "Uragan"koji opisuje njegov život i borbu da izađe iz zatvora, a glavnu ulogu igra Denzel Vašington

Karter je bolovao od raka prostate, umro je u snu u svojoj kući u Torontu, rekao je Džon Artis, Karterov dugogodišnji prijatelj i navodni saučesnik u trostrukom ubistvu 1966. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    21. april 2014 | 17:26

    Mogli ste da pomenete i Bob Dylana, kada vec pisete o " Uraganu ". Ipak ga je on i proslavio u velikoj meri...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA