TITULA SE SELI NA MARAKANU? Zvezda samo u ludilu gubi +6!

Crveno-beli su iskoristili kiks Partizana i pred večiti derbi duplirali prednost na tabeli, pa neće strepeti od ishoda meča u Humskoj koji se igra u subotu *Ovo su kalkulacije crveno-belih u preostalih pet kola JSL

  • 53

Stanje na tabeli Jelen Superlige pre utakmica 25. kola, u kojem je Partizan gostovao Napretku, a Crvena zvezda dočekala Radnički iz Niša, ukazivali su da će titulu šampiona Srbije u fudbalu odlučivati 146. večiti derbi!

Ipak, ishod derbija, posle poraza crno-belih od Kruševljana, kao i pobede crveno-belih na Marakani, neće doneti promenu na tabeli!

Crveno-beli će tako i u slučaju minimalnog poraza u subotu u Humskoj, do kraja prvenstva imati luksuz da izgube još jedan meč, a da se titula posle šest godina vrati u vitrine Marakane.

I u ovom slučaju postoje određene kalkulacije, jer bi statistički parametri odlučivali šampiona.

Ako u 146. večitom okršaju bude identičan rezultat kao na Marakani (1:0 za Zvezdu) samo u korist crno-belih, a posle toga Zvezda izgubi još jedan meč, uz maksimalan učinak Partizana, titulu bi odlučila gol razlika.

Zvezda trenutno ima +34 (54:20) na pet kola pre kraja, dok Partizan ima +28 (46:18). Ukoliko na kraju oba tima budu imala istu gol-razliku odlučivaće broj postignutih golova.

Postoji mogućnost da večiti i po ovom parametru budu izjednačeni tako da bi onda usledio dvomeč po kup takmičenju. Ako ni tada ne bude pobednika, šampiona Srbije bi rešio žreb, ali je malo verovatno da će baš do ovakvog epiloga doći.

Prema drugom scenariju, u kojem bi crveno-beli eventualno izgubili u derbiju od Partizana sa dva ili više golova, tim sa Marakane ne bi imao pravo da izgubi nijedan meč do kraja prvenstva, uz maksimalan učinak Partizana.

Dok prema trećoj opciji, Zvezdi minimalan poraz u derbiju uz postignut gol, kao i u prvom slučaju dozvoljava poraz u nekoj od preostalih mečeva. Titula će se i u tom slučaju slaviti na Marakani.

Raspored crveno-belih u preostalih pet kola:

Partizan - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Rad

Sloboda - Crvena zvezda

Crvena zvezda - OFK Beograd

Vojvodina - Crvena zvezda

Raspored crno-belih u preostalih pet kola:

Partizan - Crvena zvezda

Donji Srem - Partizan

Partizan - Voždovac

Spartak - Partizan

Partizan - Čukarički

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA