SAZNAJEMO: Ako Cibona odustane Zvezda u EvroligI! Partizan možda u kvalifikacijama!

Kako nezvanično saznajemo, ukoliko hrvatski klub ne bude mogao da obezbedi sredstva za učešće u najjačem evropskom takmičenju, zameniće ga klub sa Malog Kalemegdana. Mesto u kvalifikacijama bi potom trebalo da preuzme klub koji odredi ABA liga, a logičan izbor bi bio Partizan

  • 42

Zagrebačka Cibona je eliminisala Crvenu zvezdu u polufinalu fajnal-fora ABA lige, i poslala crveno-bele u kvalifikacije da na teži način proba da izbori plasman u Evroligu.

Ipak, postoji i situacija: dok jednom ne smrkne, drugom ne svane.

Naime, ukoliko Cibona, zbog poznatih finansijskih problema, ne bude mogla da nađe sredstva za učešće u najjačem evropskom takmičenju, njeno mesto i direktan plasman će po svemu sudeći obezbediti Crvena zvezda!

Prilikom razogovora na koktelu sa novinarima u "Kombank areni", izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu osvrnuo se na hipotetičku situaciju u vezi sa Cibonom.

- Glupo je da pričamo sada kada se bore za titulu i treba sačekati da vidimo kada se završi liga, i da vidimo koji klub ima problema sa finansijama. Moramo sesti sa čelnicima ABA. Ako Cibona, ne može, naći ćemo rešenje sa Jadranskom ligoim i videti da zamenimo tim iz lige koji može da bude učesnik.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, Crvena zvezda bi bila taj klub koji bi učestvovao s obzirom na najbolji plasman u regionalnom delu sezone i prvo mesto.

U tom slučaju, pošto je Zvezda već dobila direktan plasman, onda ABA liga odlučuje ko ide u kvalifikacijem a to joj je omogućila upravo Evroliga. S obzirom da je Cedevita svoje mesto već obezbedila, najlogičniji izbor bi bio na Partizanu, kao i jedinom preostalom učesniku ovogodišnjeg fajnal-fora regionalnog takmičenja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Berane

    27. april 2014 | 18:47

    Partizan institucija...vic nedelje...

  • Oliver Nedeljković

    27. april 2014 | 18:30

    Nemojmo se zavaravati, pa ko još to neće da igra evro ligu-koja donosi dobru kintu. Bilo koji klub da nema love, snašao bi se jer evro liga je cista zarada. Nego ti lepo moja zvezdo kreni sa jačim treninzima, boljim trenerom u kvalifikacije pa onda da napadnemo evro ligu.

  • Novi Sad

    27. april 2014 | 18:16

    Ne budite smesni Partizan je institucija i on ide direktno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA