Atletiko šokirao Murinja i zakazao istorijsko finale LŠ protiv Reala (VIDEO)

Iako su posle 35 minuta gubili od Čelsija, Jorgandžije smogle snage i preokretom obezbedili prvi gradski derbi u finalu Lige šampiona - 3:1

  • 13

Fudbaleri Atletika iz Madrida su drugi finalisti Lige šampiona! Posle 0:0 iz prvog meča, Jorgandžije su u revanš meču polufinala nadigrali Čelsi na ''Stamford Bridžu'' i sa velikih 3:1 (1:1) zakazali boru za trofej protiv ljutog rivala Reala, što je ujedno prvi gradski derbi u finalu LŠ u istoriji.

Teško možemo izdvojiti junaka trijumfa Atletika pošto je čitav tim igrao na vrhunskom nivou, ali strelci Lopez, Košta i Arda Turan su svakako momci čija će imena zauvek ostati u srcima navijača i istoriji kluba.

Ponovo je Murinjo, kao i u prvom meču, krenuo sa defanzivnom taktikom, ali je Čelsi već u petom minutu mogao do gola. Međutim, Koke je pogodio prečku. Upravo ta prečka Kokea i makazice Luiza su jedino vredno pomena sve do 35. minuta kada je Tores pogodio mrežu Kurtoe i bio blizu toga da sruši tim u kojem je ponikao.

Da do toga ne dođe najpre se pobrinuo Adrijan Lopez golom u 44. minutu čime je prvi zatresao mrežu Čelsija u nokaut fazi u poslednja tri meča. Takođe, Plavci su poslednjih pet mečeva na svom terenu u nokaut fazi dobili.

Iako je Košta u 60. minutu sa bele tačke matirao Švarcera, može se reći da je ključni momenat meča bio sedam minuta ranije kada je Murinjo ubacio Etoa, a ovaj mu vratio načinjenim penalom baš protiv najbojeg strelca Atletika.

Mogao je Čelsi do poravnanja samo par minuta kasnije. Luiz je, posle centaršuta Vilijana, pogodio stativu, a neiskorištenu šansu kaznio je Arda Turan u 72. minutu. Delirijum na delu tibine gde su bili smešteni crveno-beli navijači, a u tom momentu u Londonu se samo čulo ''Ole, ole, ole''.

Do kraja meča jedino je Azar imao šansu da postigne gol u nadoknadi vremena, ali je Atletiko, na kraju, obezbedio svoje drugo, a Simeoneovo prvo finale, i dokazao da se u fudbalu ne vrti sve oko novca.

Čelsi - Atletiko Madrid 1:3

(Tores 35 - Adrian Lopez 44, Košta 60 pen, Arda Turan 72)

Čelsi: Švarcer, Ivanović, Kol (Eto 53), Luiz, Kejhil, Teri, Aspilikueta, Ramireš, Azar, Vilijan (Širle 77), Tores (Ba 67).

Atletiko Madrid: Kurtoa, Godin, Felipe Luis, Huanfran, Miranda, Suarez, Tijago, Koke, Turan (Rodrigez 84), Lopez (Garsija 66), Košta (Sosa 76).

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    30. april 2014 | 22:17

    E tako, pa svi koji taktiziraju i unistavaju fudbal neka se zamisle...igrajte fudbal! Atletico do titule!

  • Drasko

    30. april 2014 | 22:08

    Crveno beli iz Madrida u finalu protiv gradskog riwala Reala

  • Drasko

    30. april 2014 | 23:14

    Diego Colo Simeone Je veliki trener koji forsira Totalni fudbal Zasluzeno finale za Atletiko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA