Tinejdžer iz Subotice podigao 340 kg i doneo tri medalje za Srbiju!

Na Evropskom prvenstvu za juniore u Poljskoj Tamaš Kajdoči (17) osvojio je dve bronzane i srebrnu medalju, što su prva odličja u ovom sportu za Srbiju

  • 1
Tamas Kajdoci dizanje tegova Tamas Kajdoci dizanje tegova Foto: Savez za dizanje tegova

Tamaš Kajdoči, član kluba za dizanje tegove, Subotice, sa nacionalnim i klupskim trenerom Stipanom Vertom, na Evropskom prvenstvu za mlade do 17 godina koje je održano u Čehanovu (Poljska), u kategoriji +94 kg, osvojio je jednu srebrnu i dve bronzane medalje.

Ovu su prve medalje za ovaj sport za Srbiju u istoriji. Zanimljivo je da je dizanje tegova Olimpijski sport i sudeći po ovim rezultatima, Tamaš Kajdači bi mogao da nas predstavlja na Igrama u Riju 2016. godine, što bi bilo prvo učešće našeg takmičara u ovom sportu.

U disciplini trzaj je osvojio srebrnu medalju sa podignutih 155 kg. U izbačaju je podigao 185 kg i osvojio bronzanu medalju. U ukupnom plasmanu, u totalu je ukupno podigavši 340 kg, osvojio još jednu bronzanu medalju.

Koliko je ovo kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre mladih bilo kvalitetno, najbolje svedoče čenjenice da je ruski takmičar koji je osvojio drugo mesto, podigao samo jedan kilogram više od Tamaša, a prvoplasirani jermenski takmičar je oborio nove svetske rekorde.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA