NOLE: Skakao sam od sreće što ću dobiti dete, pol čuvamo za sebe (FOTO)

Srpski teniser je posle desetak godina trenirao u Beogradu, na terenima TK Partizan, i najavio da bi trebalo da bude spreman za njemu važnije turnire od Madrida. Osim toga, sa novinarima je govorio i radosti koju je doživeo kada je čuo da je njegova verenica Jelena Ristić trudna

  • 6

Novak Đoković je iskoristio vreme u Beogradu da posle dužeg vremena trenira na terenima na kojima je odrastao. Naš najbolji teniser je trenirao zajedno sa uzdanicom Filipom Krajinovićem u TK Partizan - odlično raspoložen, pod budnim okom selektora Dejvis kup reprezentacije Bogdana Obradovića, udarajući lopticu kao da nije ni bio povređen.

Kako je najavio novinarima, Đoković bi u toku dana trebalo da ima još jedno snimanje zgloba desne ruke, povrede koja ga je mučila u Monte Karlu i udaljila od učešća na turniru u Madridu.

- Danas je bio treninig pojačanog intenziteta u odnosu na one koje sam imao poslednjih šest-sedam dana. Zadovoljan sam stanjem ruke. Igrao sam poslednjih desetak bez bolova, međutim, medicinska ekipa je ipak ustanovila da postoji visok rizik ukoliko odem da igram u Madridu. Ne samo za taj turnir, nego i ono što sledi nakon toga. Madrid jeste veliki turnir i naravno da mi je bilo žao što ne učestvujem, ali ono što predstoji su bitniji turniri - Rim, Roland Garos i Vimbldon. Na njima želim da igram i da budem što spremniji. Odluka je bila mudra, i danas ću imati snimanje na sonografiji, posle kog ćemo utvrditi da li idem u Rim, ali mislim da su šanse 95 odsto.

- Ruka se odmorila jer nisam igrao mečeve, ali sam je tretirao i na treninzima ojačavao mišiće oko povređenog zgloba - rekao je naš teniser.

Krajm oktobra, Đoković će ući u novo poglavlje života i postati otac.

- Nisam mogao da čujem lepšu vest. Kad sam je dobio, skakao sam od sreće, bio sam vrlo radostan. Bilo mi je drago da sam mogao tada da podelim sreću sa bratom i prijateljima na turniru na američkoj turneji. Nismo hteli da otkrivamo sve dok nije prošao taj treći mesec. Trudnoća prolazi kako treba - rekao je Đoković, koji ovo pitanje neće moći da izbegne sve dok se dete ne rodi.

- To je novo poglavlje života. Mislim da nisam još svestan šta se dešava, čak ni Jelena. Postepeno će da raste stomak, pa ćemo biti svesniji do oktobra. Prioretiti se sada menjaju u životu, ljubav i sreća prema detetu su sada na prvom mestu. Ništa se ne menja u odnosu na tenis, osim što ću uvek birati da budem što bliži porodici i da joj budem na raspolaganju. Evo Federer je opet dobio blizance, otkazao dva turnira i to samo pokazuje koliko je važno za vrhunskog sportistu da ima porodicu i decu. To pokazuje koliko je porodičan čovek. Tenis je moj život, ali neke stvari će se definitvno promeniti.

Naš najbolji teniser neće otkrivati kog pola je beba.

- Još nije ništa sigurno, prilično je rano da bi se to saznalo, ali nećemo otkriti to do samog kraja - rekao je Đoković, koji je na pitanje da li će dete dočekati pehar Rolan Garosa odgovorio:

- To najviše zavisi od tate, i cele familije i prijatelja. Svi znaju koliko želim da osvojim taj trofej, i ja ću se truditi do kraja.

Činjenicu da je propustio jedan veliki turnir na šljaci, Novak posmatra sa dve tačke gledišta.

- S pozitivnije strane gledano, imaću neku svežinu, ali uticaće na mene i nedostatak mečeva na šljaci. Iskreno se nadam da mogu da nastavim u dobrom ritmu, jer sam na šljaci odrastao. Na ovom terenu sam odrastao. Obično se pripremam u Monte Karlu, ali sam sad odlučio da dođem ovde u Beograd, da provedem vreme s familijom i dođem u TK Partizan, koji je moj klub ceo život. Nisam ovde igrao sigurno desetak godina. Vrlo je poseban osećaj vratiti se u klub u kom sam odrastao, što će mi dati motivaciju za dalje.

Đoković najavljuje da će povratak na mesto broj 1 biti posledica dobrog izdanja na turnirima, ističući da treba da ima samopuzdanje, ali i skromnost u očekivanjima.

- Biti prvi na svetu je jedan od najviših prioriteta svakog tenisera. Svi težimo ka tome, uvek je tu u podsvesti, ali sam svestan da to dolazi kao posledica dobrih rezultata i igara u kontinuitetu. U današnjem tenisu nije lako biti broj jedan - morate da osvojite dva gren slema plus nekoliko finala da biste uopšte bili kandidat za to. Federer, Nadal i Mari igraju dobro, bez mnogo oscilacija. Prioritet je da budem zdrav i da pružim igru koja me karakterisala ovih godina, sa dozom samopouzdanja. Pokušavam sve to da uravnotežim sa skromnošću u očekivanjima.

Glavni favoriti za osvajanje titule u Parizu su, prema Đokovićevom mišljenju, dvojica Švajcaraca i Nadal.

- Vidim Vavrinku i Federera da kao kandidate za osvajanje svih narednih velikih turnira. Pre svih oni su uz Nadala, mene i Marija. Vavrinka je dokazao da je sazreo da osvaja velike turnire. To sam doživeo s njim na Australijan openu, nisam očekivao da ove godine neće pasti kao prošle. Nadal je broj 1 favorit, tu nema dileme. Svi znamo kako igra na ovoj podlozi. To što je sad izgubio sad u Monte Karlu i Barseloni ne znači da neće pružiti bolje na Rolan Garosu. Tamo je brža šljaka nego u Rimu. Svako od nas želi da se što bolje pripremi za Rolan Garos.

Novak je najavio da će u Rimu i na Rolan Garosu zajedno u loži tokom mečeva sedeti Marjan Vajda i Boris Beker.

- Marjan je mnogo više od trenera meni, prijatelj sa kojim delim i dobro i loše i koji me dobro razume. Samim tim, u toj tranziciji gde je Beker glavni trener je jako bitno da obojica provedu što više vremena u kombinaciji sa mnom, i da se proces prilagođavanja i razumevanja što pre desi.

- To ne zavisi samo od mene ili Bekera, već i od Vajde, koji je sada posvećen familijarnom životu i dvema ćerkama koje igraju tenis.  Već 30 godina je tenisu je kao igrač i kao trener, i došlo je zasićenja zbog kog se on povukao i ne putuje koliko često. Ali mislim da će on biti u Rimu Dogovor je da dođu i u kombinaciji za Rolan Garos. Treba da se naviknem da su njih dvojica sa mnom, biće mnogo lakše kad je Marjan tu. Mnogo bolje me poznaje i može da da korisne savete Bekere za saradnju na terenu - rekao je Đoković, koji je kroz smeh odgovorio kome će uputiti pobednički pogled:

- Obojici, sedeće jedan pored drugog.

Nole je novinare nasmejao odgovorom kada će biti svadba.

- Svadba će biti ove godine, ne smem da otkrivam datum, jer ću imati problema. Nemojte mi zameriti, nisam glavni organizator svadbe, ako znate o čemu pričam - kog su na kraju razgovora pozdravili bivši Partizanovci i novi pomoćnici selektora fudbalera Ljubinka Drulovića - Ivan Tomić i Gordan Petrić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA