Najskuplji defanzivac u istoriji: Sveci keširali 50 miliona funti za Luiza!

Transfer koji se pre samo jednog dana pominjao kao mogućnost već je završen, a odlazak brazilskog reprezentativca u Pariz potvrdio je i njegov dosadašnji tim Čelsi

  • 1

Gotovo je! Ono što se u petak pominjalo kao mogući transfer, već u subotu je dobilo svoj epilog! David Luiz je postao novi igrač Pari Sen Žermena, a ovo je potvrdio i njegov sada već bivši klub Čelsi.

Transfer 27-godišnjeg reprezentativca Brazila iznosi 50 miliona funti, što je rekordna suma za odbrambenog igrača u svetskom fudbalu.

- Čelsi i Pari Sen Žermen su dogovorili uslove za prelazak Davida Luiza u francuski klub. Igraču sada predstoji da obavi lekarske preglede i dogovori lične uslove sa novim klubom - saopštio je Čelsi na svom sajtu.

David Luiz je branio boje "plavaca" od 2011. godine, kada je stigao na Stamford Bridž iz lisabonske Benfike, a trenutno je u Brazilu, gde se sa nacionalnim timom priprema za učešće na Svetskom prvenstvu od 12. juna do 13. jula.

- Zahvalio bih se Čelsiju na tri izvanredne godine koje sam proveo u klubu. Stekao sam mnogo prijatelja, osvojio dosta titula i nosim lepe uspomene. Odlazim sa velikom tugom, ali se istovremeno radujem novim izazovima koji me čekaju u PSŽ-u - napisao je Luiz na Fejsbuku.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA