Posle osvojene titule, Zvezdini igrači u ofanzivi protiv kluba!

Dan nakon osvajanja titule, dok fudbalska Srbija priča o novom šampionu, fudbaleri Zvezde pripremaju tužbe nezadovoljni finansijskom situacijom, koju više ne mogu da trpe

  • 58

Sedam godina su fudbaleri i navijači Crvene zvezde čekali, i konačno dočekali se posle turbulentne i problematične sezone titula državnog prvaka vrati na Marakanu.

Pehar još nije ni postavljen u trofejnu salu, navijači su još pod utiskom, sezona nije završena, a već se priča o raspadu ovog šampionskog tima!

Neki od njih su svakako najavili odlazak, dok bi za druge bilo neplanirano.

Kako Telegraf saznaje, Nejc Pečnik već je za danas najavio tužbu protiv Zvezde!

Zbog neisplaćenih zarada prethodnih sedam meseci, Slovenac je za dan posle osvajanja titule planirao tužbu, iako je ostala još jedna utakmica do kraja takmičenja.

Ovaj 27-godišnji momak dovoljno je bio strpljiv, jer je, kao i njegovi saigrači više puta pristajao na smanjenje ugovora i razne dogovore s Upravom samo da bi situacija bila prihvatljivija.

Osim Pečnika, nezadovoljstvo je otvoreno iskazao i najbolji strelac Dragan Mrđa, koji je dobio mnogo manje od dogovorenih prihoda.

Pored njih dvojice, koji se za sada načešće pominju u kontekstu nezadovoljnih igrača, ova priča mogla bi da pokrene i ostale, koji nisu sigurni, ali ni zadovoljni finansijskom situacijom, da preko suda traže svoje zarade.

To bi svakako mnogo uticalo na raspoloženje i sastav ekipe uoči kvalifikacija za Ligu šampiona, koju je Zvezda godinama čekala.

Kako se pre nekoliko meseci pričalo, većina igrača koja je primala više od 150 hiljada evra godišnje (Nenad Milijaš, Miloš Ninković, Abiola Dauda, Darko Lazović i Nikola Mijailović), svojevremeno je pristala na nagodbu koja je trebalo da važi do juna, tj. kraja sezone ili do isteka ugovora, a neki od tih ugovora važe do naredne godine.

Iako se nekoliko puta tokom sezone spekulisalo i nagađalo o nezadovoljstvu igrača, posebno pred zimske pripreme, javno nisu negodovali, bili su složni u odluci da nezadovoljstvo zadrže za sebe, dok su članovi Uprave nekoliko puta izlazili pred javnost sa stavom da svi koji igraju u Zvezdi moraju da se žrtvuju, kao i da je titula važnija od svega, jer će para, navodno biti.

Međutim, titula je osvojena, a gde su pare?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ponos Srbije

    26. maj 2014 | 19:43

    Kakav klub!! " Institucija"! Hahahaha. Pa to nigde nema. Titulu osvojili igraci koji nisu placeni. Kojima se duguje. Verovatno su igrali iz ljubavi prema fk žlezdi. Ili mozda sto im je preceno. A da ne pricamo o tome kako su im se svi sklanjali sa put!! Sramota i bruka. Smesno i jadno.

  • geza

    26. maj 2014 | 19:37

    To su price i nagadjanja.Bicemo jos jaci dogodine.Zivela Zvezda!!!

  • Dragan

    26. maj 2014 | 19:56

    Pošteno odradjeno treba pošteno i platiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA