Đoković i Voznijacki prvi nosioci AO

Petoro predstavnika Srbije među kosturašima u singlu

  • 0

Branilac titule Novak Đoković postavljen je za prvog nosica Autralijen opena, koji počinje u ponedeljka 16. januara u Melburnu. Prošlogodišnji finalista Endi Mari je četvrti nosilac a između Škota i Srbina nalaze se Španac Rafael Nadal i Švajcarac Rodžer Federer.

Svi igrači iz Top ten su dobili su „startne brojeve“ koje imaju na najnovijoj ATP listi pa je David Ferer peti, Žo Vilfrid Songa šesti, Berdih sedmi, Fiš osmi, Janko Tipsarević deveti, a Niklas Almagro deseti kosturaš. Među povlašćenima je i Viktor Troicki koji je postavljen za 21. nosioca.

I dve najbolje teniserke Srbije biće povlašćene u žrebu. Jelena Janković je 14. nositeljka, Ana Ivanović 22. Nemica srpskog porekla Andrea Petković je deseta kosturašica ženskog dela Australijen opena.

Ženski broj jedan Karolina Voznjakci iz Danske biće prva nositeljka u ženskom delu turnira, a drugi deo kostura predvodi Petra Kvitova. Čehinja bi trijumfom u Melburnu preuzela prvo mesto VTA liste od Voznjacki. Prošlogodišnja šampionka Melburna Kim Klajsters tek je 12. favorit po mišljenju organizatora.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA