Ivana Španović superžena! Zlato na Dijamantskoj ligi u Judžinu uz novi rekord!

Sjajnu formu u kojoj se nalazi srpska rekorderka potvrdila je fantastičnom serijom skokova na ovom takmičenju. * Ovim skokom izbila je na prvo mesto na rang listi Dijamantske lige

  • 15

Rezultatom 6,88 metara srpska atletičarka Ivana Španović postavila je danas novi nacionalni rekord u skoku u dalj koji joj je doneo i pobedu na mitingu Dijamantske lige u Judžinu (SAD).

Skok srpske rekorderke ujedno je i najbolji rezultat ove sezone u svetu, a on joj je doneo i prvu poziciju u poretku Dijamantske lige.

- Prava mala drama na zaletištu skoka udalj i to u svakoj sekundi, eto tako bih opisala večerašnji miting, posebno takmičenje i posebno draga pobeda.

- Borila sam se do samog kraja, verovala da mogu bolje i eto najbolji rezultat u karijeri ostvarila sam u poslednjoj seriji.  Čestitam svim devojkama i sa nestrpljenjem očekujem sledeći susret“ izjavila je Španovićeva.

Isti rezultat kao Španović postigla je Ruskinja Darja Klišina, ali je pobeda pripala srpskoj atletičarki zbog boljeg drugog skoka.

Sjajnu formu u kojoj se nalazi srpska rekorderka potvrdila je fantastičnom serijom skokova na ovom takmičenju. Pored rekordnih 6,88 m, Španović je u 4. seriji skočila samo dva sanimetra manje. Njen najslabiji rezultat jutros je iznosio 6,62 m. Jednom je doskočila na 6,75, a dva puta na 6,77 metara.

Drugoplasirana Klišina je imala četiri važeća skoka - 6,88, 6,81 6,74 i 6,67 m.

Samo santimetar manje (6,87) skočila je Francuskinja Elojs Lešer, dok je Amerikanka Britni Ris zauzela 4. mesto skokom od 6,86 metara.

Ivana Španović posle mitinga u Šangaju i Judžinu zauzima vodeću pozicija sa ukupno šest bodova, a sledeće takmičenje Dijamantske Lige je očekuje u Oslu 11.juna 2014. Da istaknemo još jednom, ovo je prvi put u istoriji naše zemlje da se ime jedne srpske atletičarke nalazi na samom vrhu svetskih rang lista.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA