Posle UEFA, Zvezdu kažnjava i FIFA zbog stranaca?

To znači da klub može biti izbačen iz lige ili da počne novu sezonu sa minus bodovima. Finansijska kazna je sigurna, a sve navedeno će se desiti ako ne plate dugove igračima, tvrde iz Sindikata profesionalih fudbalera Nezavisnost

  • 35

Šamar Crvenoj zvezdi u vidu izbacivanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja izgleda da neće biti jedina nevolja za klub sa Marakane.

Prema onome što poručuje Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost, posle UEFA, i FIFA bi mogla da zada novi udarac za novog šampiona Srbije.

"Odluka UEFA je potpuno očekivana za svakog ko poznaje UEFA pravilnike i praksu u radu. Nova opasnost za Zvezdu je Disciplinska komisija FIFA koja je otvorila spor protiv Zvezde zbog dugova prema nekoliko stranih igrača. To znači da klub može biti izbačen iz lige ili da počne novu sezonu sa minus bodovima. Finansijska kazna je sigurna, a sve navedeno će se desiti ako ne plate dugove igračima. Nažalost, ova dešavanja su bolna i teška ali i poslednja šansa da se ljudi koji vode naše klubove dozovu pameti. Ukazivali smo na probleme i moguće posledice, smejali su nam se, a sve smo bili u pravu,” poručili su iz Sindikata posresdstvom Fejsbuk stranice.

Zvezda ima deset dana da uloži žalbu na kaznu UEFA, a istraga bi mogla da se proširi i na Fudbalski savez Srbije, koji je dao dozvolu Zvezdi da se takmiči u Evropi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crni

    6. jun 2014 | 22:07

    Da nema Čović neke veze sa tim? Ma jok, kakvi, taman posla!

  • Davor

    6. jun 2014 | 22:07

    Pa, ne kradite vec placajte igrace. Sto samar? Niko nece da igra dzabe. Privatizovati klubove i krej.

  • Hose Narciso Rodrigez

    6. jun 2014 | 22:09

    Tako je,idemo FIFA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA