LALATOVIĆ ZA TELEGRAF: Nikada ne bih mogao da kažem NE mojoj Zvezdi!

Nekadašnji kapiten crveno-belih, a sada trener Napretka, ne bi imao dilemu kada bi stigao poziv sa Marakane * Doveo bi trio iz Napretka, ali i Galvaa i Kataija

  • 16

Kao kapiten ispisao je jedan deo blistave istorije Crvene zvezde i predvodio je tim do trofeja u domaćem šampionatu. Kao trener Napretka pogurao je crveno-bele ka tituli, kada je dobio Partizan u Kruševcu (2:0), a sada bi Nenad Lalatović mogao da bude važan šraf ka ozdravljenju voljenog kluba sa Marakane.

Strast, posvećenost i predanost radu, koje je ispoljio trenirajući najpre Voždovac, a potom i Čarapane, naveli su čelnike Zvezde da ozbiljno razmisle o Lalatoviću kao čoveku čiji bi dolazak na klupu najtrofejnijeg srpskog kluba mogao da obeleži povratak crveno-belih na staze uspeha. Iako zvanične ponude nije bilo, Lalatović se sve više ističe kao prvi pik da zameni Slavišu Stojanovića.

- Pročitao sam danas u medijima da se moje ime povezuje sa Zvezdom i da postoji interesovanje. Konkretno, još ništa ne znam jer razgovora nije bilo - prve su reči Lalatovića za Telegraf, na temu povratka u crveno-belo jato:

- Svestan sam da će u ovom momentu biti teško za bilo koga da se prihvati posla u Zvezdi. Situacija nije sjajna, plus Evropa se neće igrati. Bio ja ili ne u klubu, mojoj Zvezdi uvek želim sve najbolje. Da se konačno izvuku iz problema i krenu putem stare slave.

Na pitanje da li bi došao u klub ukoliko ga neko bude zvao, Lalatović je rekao

- Nikada ne bih mogao da kažem NE mojoj Crvenoj zvezdi - kao iz topa se čuo odgovor mladog stručnjaka sa druge strane žice, koji je pokušao da objasni šta je Zvezdi potrebno za izlazak iz krize:

- Za Zvezdu bi u ovom momentu najbolje bilo da se okrene mlađim igračima jer je Zvezda ranije bila fabrika talenata. Zašto ne bi napravili novog Drulića ili Dekija Stankovića. Za te pare, koliko su oni prodati, klub bi sada mogao da sanira većinu dugova. Ovo je idealna prilika za to, već kada ne igramo Evropu.

Ukoliko bi došao, pitanje je šta bi od igračkog kadra Lalatović zatekao u Zvezdi. Ninković je uzeo papire, Mrđa tužio klub, Pečnik namerava. Slično razmišljaju i ostali.

- Voleo bih da u klubu ostanu Lazović, Petković, Mijailović, da se dovede mlad štoper koji bi igrao u paru sa Pavićevićem. Ja lično doveo bih trojicu iz Napretka - Regana, Gavrića i Cvetkovića za koje smatram da kvalitetom zaslužuju da igraju u Crvenoj zvezdi. Doveo bih i Trujića mada je neizvodljivo zbog svega čime je vezan za Partizan - rekao je Lalatović za Telegraf i nastavio:

- Mesta u mom Zvezdinom timu bi bilo i za ''užičkog Brazilca''  Tijaga Galvaa, koji je slobodan igrač, ali i za Aleksandra Kataija. On na levoj, Lazović na desnoj strani. To bi bio paklen tim Zvezde, iako će Partizan i ove sezone imati zvučnija imena u ekipi. Imao ih je i prošle godine, ali se titula ne osvaja imenima na spisku nego na terenu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    21. jun 2014 | 14:56

    Lalatovic ce svakako biti trener Zvezde. Pitanje je da li ce se sada sloziti kockice ili ne, ali ne treba uopste pricati koliki je on Zvezdas. Odlicno ga se secam i iz igrackih dana i poznata je energija sa kojom je nosio najdrazi dres.

  • Uros

    21. jun 2014 | 16:09

    J...i Lale glupe grobare!

  • meek mill

    21. jun 2014 | 14:33

    laleee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA