Đoković razbio Congu za četvrtfinale, ali se ponovo uhvatio za rame!

Srpski teniser savladao je Francuza sa 6:3, 6:4, 7:6 u osmini finala Vimbldona

  • 5

Ukoliko smo posle meča između Novaka Đokovića i Žila Simona imali razloga za strah, jer se srpski teniser na tom duelu okliznuo i povredio, onda posle meča sa Congom svi možemo da odahnemo, bar delimično!

Srbin je savladao Congu sa 6:3, 6:4, 7:6 i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, ali se u finišu meča uhvatio za povređeno rame.

Ipak to ga nije omelo da privede meč kraju!

Repriza polufinala iz 2011. godine na Vimbldonu pripala je srpkom teniseru, koji sada vodi sa 2:0 u mečevima sa Congom na travnatoj podlozi.

Inače ovo je bio ukupno 18. međusobni duel dvojice tenisera, a Đoković je zabeležio 13. pobedu!

U prva dva seta Novaku je bio dovoljan po jedan brejk, kako bi na kraju slavio, dok u trećem nije viđen brejk, pa je taj deo igre odlučen u taj-brejku.

Obojica igrača izuzetno su dobro servirali na početku meča, ali je Đoković u šestom gemu došao do tri brejk lopte.

Iako je Conga spasao prve dve, to nije omelo Đokovića, pa je posle greške Francuza stigao do vođstva 4:2 u gemovima. Do kraja seta Novak je bio siguran na svoj sevris za 6:3!

U drugom setu odlučujući je bio sedmi gem, kada je srpski teniser je oduzeo servis Congi. Imao je Novak i tri brejk lopte u devetom gemu drugog seta, ali nije iskoristio priliku da ranije završi taj deo igre, već je to učionio u narednom gemu - 6:4.

Najveća borba viđena je trećem setu u kojem nijedan igrač nije uspeo da napravi brejk, iako su obojica imali po dve prilike za to.

Prvo je Novak u petom gemu propustio da "nokautira" Congu, ali je Francuz iako nošen podrškom sa tribina šansu za povratak u meč ispustio pri vođstvu d 4:3 u gemovima.

Set je otišao u taj-brejk, u kojem jse Đoković posle jednog udarca uhvatio za reme, ali je uspeo da slavi sa 7:5 i konačnih 3:0 u setovima!

Đoković će u četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv Hrvata Marina Čilića.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA