TELEGRAF OTKRIVA: Vođa Alkatraza ošamario Lazara Markovića! (VIDEO)

Telegraf saznaje da je Više tužilaštvo izdalo nalog policiji da hitno identifikuje huligana koji je napao mladog napadača Partizana

  • 6

Više javno tužilaštvo izdalo je nalog da se hitno identifikuje navijač koji je ošamario fudbalera Partizana Lazara Markovića, ekskluzivno saznaje Telegraf.rs!

Huligan je ošamario Markovića posle subotnje utakmice između Partizana i Slobode. Policija nije ragovala na samoj utakmici, a prema rečima našeg izvora iz MUP-a Srbije, ni Partizanov prvotimac nije podneo krivičnu prijavu.

Zbog ovog incidenta, međutim, reagovalo je Više javno tužilaštvo. Izvor našeg portala kaže da očekuje brzu reakciju policije i drugih nadležnih organa:

- Smatramo da je ovakva vrsta nasilja na sportskim priredbama nedopustiva i zbog toga tužilaštvo traži hitnu identifikaciju huligana, kako bi on bio zakonski procesurian - kaže izvor Telegrafa.rs iz ovog tužilaštva.

Kako saznaje Telegraf, mladog napadača "crno-belih" ošamario je jedan od vođa "Alkatraza", najveće navijačke grupe Partizana. Nakon što je sudija odsvirao kraj, 10-ak "grobara" revoltiranih rezultatom preskočilo je ogradu, a među njima su bile i vođe koje su sa skele vodile navijanje.

Kada su došli do kraja atletske staze i početka terena, prvotimci Partizana predvođeni Senegalcem Laminom Dijarom došli su im u susret. Prišlo je i zvanično obezbeđenje stadiona, nastalo je komešanje, a najdeblji kraj je izvukao najperspektivniji igrač "crno belih" koji je "popio" šamar od jednog od vođa navijača. "Grobari" su vikali na igrače zbog očajne igre, a posle nekoliko minuta obezbeđenje ih je krajnjim naporom smirilo, i uspelo da ih vrati na južnu tribinu stadiona u Humskoj.

Da skandal bude veći, na deset metara od mesta na kome se sve to dešavalo, bilo je prisutno stotinak pripadnika Žandarmerije, koji su bili smešteni u tunelu koji vodi u svlačionice, ali nisu reagovali kada se desio ovaj incident. Jako prisustvo Žandarmerije bilo je primetno i na istočnoj tribini stadiona JNA, zbog prisustva odvojene grupacije navijača "Zabranjenih", koji su u "ratu" sa "Alkatrazima".

Podsetimo, Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, predviđene su kazne zatvora od trideset do šezdeset dana, kao i novčane kazne od 50.000 do 150.000 dinara, ako navijači samo uđu na sportski teren, u službene prostorije ili službene prolaze sportskog objekta, a za fizički obračun i nanošenje telesnih povreda predviđena je krivična odgovornost, što znači i ozbiljne zatvorske kazne.

Novčana kazna od milion do dva miliona dinara predviđena je i za klub koji ne osigura bezbedno održavanje utakmice.

(Telegraf.rs/D.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zabranjeni

    12. mart 2012 | 17:54

    Pa njih zandarmerija stiti !

  • danijel

    12. mart 2012 | 20:18

    Koliko taj ALCATRAC ima vodja?jel svaki clan ALCATRAZA je vodja?

  • Milan

    12. mart 2012 | 19:14

    Pi*ke agentske, nasli su kome da lupe samar! OVO JE DOGOVORENO SA UPRAVOM KLUBA KOJA OCAJNICKI ZELI DA PRODA MALOG MARKECA!!! Beograd ZNA! ZABRANJENI GROBARI PARTIZANU ODANI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA