VUJOŠEVIĆ: Partizanov sjaj i tradiciju novac ne može da kupi!

Trener crno-belih nema ništa protiv privatizacije, ali misli da budući vlasnik mora da vodi računa o imenu i instituciji kluba koji preuzima, jednom rečju istoriji

  • 20

Informacija koja se pojavila u srpskim medijima da bi vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos mogao da kupi Partizan i pre nego što bude donet zakon o privatizaciji u sportu uzburkala je duhove u srpskoj košarci.

Ta vest iznenadila je i trenera crno-belih, ali i predsednika Sportskog društva, Duška Vujoševića, koji je ponovio svoju priču od pre mesec dana kada je u pitanju privatizacija srpskih klubova.

- Moraju da postoje precizni zakonski uslovi i pravila privatizacije. U slučaju Partizana ne da važi samo to, već se mora dodati da eventualni budući vlasnik vodi računa o kontinuitetu klupskog sjaja i institucije koji su prepoznati u svetskim košarkaškim okvirima - rekao je Vujošević za Sport.

Zagolicala je maštu mnogih ljubitelja i poznavaoca košarke informacija da bi šampion Srbije mogao da postane deo Panatinaikosa, posebno kada se zna kakav je čovek vlasnik "atinskih zelenih". Međutim, Vujošević vrlo oprezno govori o tome.

- Porodica Janakopulos je pokazala veliku ljubav prema košarci i to nije biznis, a još manje onaj koji donosi profit. Oni su svoju ljubav pokazali ulaganjem u klub, koji je doneo trofeje - biranim rečima je govorio trener crno-belih o eventualnom novom gazdi, a zatim je dodao ono što se često prethodnih dana moglo čuti od čelnika dva najveća srpska kluba.

- Ne može država da prodaje bez obaveza ono što nije njihovo, već uslovi privatizacje moraju biti jasno definisani.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    17. jul 2014 | 09:55

    Kme,kme,kmeeeeeee!

  • Ivko PFC

    17. jul 2014 | 09:57

    Alo čoveče ćuti više neće nas kupiti zbog tebe.

  • Leka

    17. jul 2014 | 09:29

    Vidim da mnogi uporedjuju privatizaciju KKP i CZBG, ali tu ima nekoliko sustinskih razlika. KKP i PAO se nece spojiti i KKP ce i dalje ostati njegovo ime, nece se zamrznuti, gazda im nece imati dva kluba u istoj drzavi, legende mu nece okrenuti ledja, bice iskljucivo privatni klub a ne privatni klub od drzavnih para, adresa kao i pib se nece menjati, navijaci ce dolaziti u istom broju i najvaznije za porodicu Janakopulos se zna ko su i sta su i odakle im stecen novac. A kakvi su u vodjenu kosarkaskog kluba to pirejski cigani najbolje znaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA