VUJOŠEVIĆ: PAO ne kupuje Partizan, od Bogdanovog transfera samo 10 odsto klubu!

Trofejni srpski stručnjak otvorio dušu i dotakao se mnogih tema koje su vezane za opstanak kluba

  • 44
KK Crvena zvezda - KK Partizan, Finale, Duško Vujošević i Bogdan Bogdanović Foto: Marko Todorović

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević otvorio je dušu nedugo posle osvajanja 13. uzastopne titule i u razgovoru za ''Novosti'' dotakao se mnogih tema. Pre svega, za uslove u kojima je tim osvojio titulu, napuštanje crno-belog jata od strane mnogih igrača, kao i dezinformacija da vlasnik Panatinaikosa kupuje srpskog šampiona.

- Svesno se puštaju dezinformacije da vlasnici Panatianikosa žele da kupe klub, davajući tako lažnu nadu, posle koje bi usledilo razočarenje. Kao da se ačekalo da se završi šampionat da se ruši sve što je bilo dobro - rekao je Vujošević i nastavio:

- Takođe, umesto da se priča o velikom uspehu momaka u medijima se sve više nađe prostora o načinu kako se Ejsi Lo oprostio od Partizana. Pa, ne mogu da nađem slike kako podižemo pehar, ali zato svugde ima kako davim Bogdanovića.

Uprkos teškoj situaciji, Vujošević je spreman da krene ispočetka. Zdravlje je u redu, a nada se i da će publika prepoznati situaciju.

- Zdravstveno sam spreman i oran za novu borbu. Želim da ostanu Tepić i Dalo. Veoma je važno i da Milosavljević bude tu. Velika želja je Dangubić, ostaju Andrić, Šalić, Gagić i Milutinov koji bi trebalo da obeleži sezonu. Bezbradica će isto imati ulogu u timu, potom Aranitović, pa mladi, Marinković, Glišić - rekao je Vujošević i naglasio:

- Verujem da će publika prepoznati situaciju i da će nas podržati u ABA ligi i Evrokupu. Da će igrači koji budu došli biti dostojni Partizanovog dresa. Partizan bi trebalo da se ojača na svim nivoima. Igračkom, stručnom i u menadžmentu. Ja neću prestati da radim posao koji najbolje radim. Svako ko je radio sa mnom imao je priliku da se izgradi i kao igrač i kao trener.

Navodni sukob s Danilovićem, kao i Bogdanovićev transfer, bili su nezaobilazna tema u razgovoru za ''Novosti''.

- Nema nekog velikog sukoba sa Sašom. On je imao veliki dopinos rezultatima, ali da nije bilo Partizana ne bi ni njega. Saša je velikim delom vratio dug Partizanu kroz svoj rad, ponašanje i energiju. Normalno je da ima razmene mišljenja - smatra trener crno-belih koji se dotakao i Bogdanovog transfera:

- Pisalo se da će Partizan inkasirati 1,3 miliona evra. Klub nije dobro prošao. Prvo, platiće se u dve rate. Ono što je još važnije jeste da je preduzeće Aleksandar Rašković uzelo proviziju od šest odsto na ime Bogdanovog ugovora u Partizanu, ali i 20 odsto od obeštećenja. Uz procente koje sam nabrojao, naplatio je kompletne provizije prema njegovim igračima, ali i 108 hiljada koliko je naš dug prema Bogdanu. Kad se regulišu obaveze prema BAT, Partizanu ostaje samo 10 odsto od obeštećenja - jasan je bio Vujošević u razgovoru za Večernje novosti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bambirko

    20. jul 2014 | 00:29

    eeee moj dule neznate vi da sklopite ugovorw kako treba igraci vam odlaze za male pare umesto da uzimate milopne

  • 32.Zagorska divizija

    20. jul 2014 | 10:08

    lepo ja juce kazem da se sprema raspad sistema..ne zna se ko ce vise uzeti para od tih 650 000..pa da imate i 3 Bogdana nece vam biti dovoljno koliko ste u buli..ne zna se vise kkme sve dugujete..partizan-Stecaj ili Katanac!

  • Ivko PFC

    20. jul 2014 | 09:09

    Jesam grobar i meni je bas zao sto gledam ovu muku. Mi necemo sledece godine biti ni u prvih 6 u ABA ligi a u euro kupu cemo proci grupu i kraj. Ako ne dovedu neke slobodne igrace crno nam se pise...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA