NEĆE U RATNU ZONU: Šahtjorovi Brazilci odbili da se vrate u Ukrajinu!

Šest fudbalera šampiona Ukrajine i jedan Argentinac iz redova viceprvaka Metalista ne žele da se vrate sa ekipom u tu zemlju samo pet dana uoči početka prvenstva

  • 1

Najmanje sedmorica inostranih fudbalera napustili su dva ukrajinska kluba, pošto su odbili da se vrate u tu zemlju zbog tenzija nakon rušenja malezijskog aviona.

Šestorica igrača Šahtjora iz Donjecka i jedan Argentinac iz Metalista nisu želeli da se vrate zbog zabrinutosti za svoju bezbednost.

Igrači Donjecka odbili su da se vrate u Ukrajinu posle poraza od Liona sa 4:1 u prijateljskom meču u subotu u Anesiju, saopštila je agencija ITAR TAS. Navedeno je da nisu želeli da se vrate Brazilci Aleks Tešeira, Fred, Daglas Kosta, Dentinjo i Argentinac Fakundo Fereira.

Ukrajinska fudbalska federacija planira start šampionata 25. jula, uprkos problemima u istočnom delu zemlje, koji su naročito pooštreni posle rušenja malezijskog aviona u četvrtak kada je poginulo svih 298 putnika i članova posade.

- Cela zemlja žali zbog nezapamćene tragedije. To ipak, neće uticati na početak prvenstva. Insistiramo na tome da fudbal ostane van politike - rekao je portparol FFU Pavel Ternovoj.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Capko

    21. jul 2014 | 00:42

    Pa ljudi strasno gresite tamo su vam Ameri uveli demokratiju bilo bi vam super kao i svima drugima gde su je oni uveli ! Zar nevidite sad kako je lepo u Egiptu, Iraku, Libi, Avganistanu, Siri , Balkanu ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA