Red Bul im dao krila: Čuka nadigrala Gredig u Salcburgu uz nedosuđen penal (FOTO)

Fudbaleri Čukaričkog uspeli da preokrenu protiv Grediga i slave rezultatom 2:1, ali im je glave došao ubedljiv poraz u Beogradu 4:0

  • 6

Najavljivali su igrači Čukaričkog novo lice u Austriji jer, kako su sami rekli, gore od onog izdanja u Beogradu nisu mogli i već od prvog minuta meča sa Gredigom bilo je jasno da gledamo neku drugu Čuku, nego onu od pre sedam dana. Hrabra, borbena i požrtvovana igra isplatila im se za četiri minuta drugog poluvremena kada su u periodu od 60 - 64. minuta preokrenuli rezultat i trijumfovali rezultatom 2:1 (0:1), golovima Petra Bojića i Nikole Stoiljkovića.

Prolaz u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope nije obezbeđen jer je poraz od 4:0 iz prvog dela bilo teško nadoknaditi, ali pitanje je kako bi se meč završio da je sudija u 69. minutu, pri rezultatu 2:1 za Čuku, svirao penal za naš tim.

A elemenata za takvo nešto je svakako bilo kada je Slavoljub Srnić praktično sam izašao pred golmana Grediga Stankovića. Čak su i kolege sa austrijske televizije priznale da su Brđani oštećeni, pritom ističući da je Gredig trebalo da ostane i bez igrača manje.

Za razliku od prvog meča u Beogradu, Brđani su smelo i otvoreno ušli u ovaj duel na stadionu Red Bula Arena, ali su prvi kapitulirali u 28. minutu posle gužve u petercu ispred Ristića. Kazna za dve idelane prilike pre toga, a egzekutor je bio Karner.

Šteta, jer je rezultat moga da bud drugačiji da Srnić nije bio sebičan u 17. minutu, ali i precizan šest minuta kasnije. Kod tog 23. minuta treba istaći odličnu reakciju golmana Stankovića koji je vrhovima prsiju izbacio loptu u korner. Minimalnim vođstvom Grediga otišlo se na odmor nakon kojeg je usledio totalan preokret.

Da gol visi u vazduhu videlo se na samom početku drugog dela. Želja Brđana da zatresu mrežu bila je neizmeriva, a nagrada je stigla na isteku sata igre. Odličnu loptu Stojkovića s desne strane najpre nije iskoristio Pavlović, ali je na odbijenu loptu natrčao Bojić i na semaforu skoro prazne Red Bul Arene stajalo je 1:1.

Navijanje domaćina je splasnulo u momentu, a novi udarac je stigao u 64. minutu. Loptu je, ni iz čega, u petercu Grediga dobio Stoiljković i šutem glavom, uz pomoć stative, po drugi put matirao Stankovića. Kao što kaže reklama za Red Bul, Beograđani su dobili krila koja su donekle sasečena greškom sudije Grinfelda u pomenutom 69. minutu.

Ustremio se Srnić ka golu Stankovića, bio pokošen od starne odbrane Grediga, ali je izraelski sudija samo nemo posmatrao ovu situaciju ne stavljajući pištaljku u usta. Ali, jeste pola minuta kasnije da bi sankcionisao preoštro negodovanje upravo Srnića.

Vremena za totalni preokret nije bilo, jer je domaći tim umrtvio igru i grubim prekršajima štedeo na vremenu, ali je Čukarički pokazao pravo lice. Lice koje ga je krasilo tokom JSL. Treba pomenuti i to da su Brđani bili lišeni pomoći štopera Ostojića, zbog povede, a ni Milosavljević nije bio spreman, iako se našao na klupi.

Pravi testovi za izabranike Vladana Milojevića tek predstoje, a Čukarički će nastaviti sa pripremama gde će odigrati tri kontrolna meča pred početak srpskog prvenstva 9. avgusta.

Gredig - Čukarički 1:2 (1:0)

(Karner 28 - Bojić 60, Stoiljković 64)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Iz Austrije: Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA