Uzeo državljanstvo Ukrajine da bi igrao za reprezentaciju, a sada je dobio poziv u rat!

Fudbaler Metalista iz Harkova, Edmar je prihvatio ponudu ukrajinskog fudbalskog saveza da igra za njihov nacionalni tim i uzeo je njihov pasoš, a sada zbog toga je dobio poziv za vojsku

  • 4

U bivšim republikama Sovjetskog saveza je moderno u poslednjih dvadesetak godina da za tamošnje nacionalne timove igraju strani fudbaleri, naročito Brazilci, a od te prakse nije odstupila ni Ukrajina koja je naturalizovala Edmara, igrača koji je još 2002. godine došao u ovu zemlju i prihvatio da igra za reprezentaciju.

Ipak, izgleda da je brazilski fudbaler itekako zažalio zbog ove odluke, jer zbog ratnog stanja u Ukrajini, on je kao državljanin te zemlje dobio poziv za vojsku na koji će morati da se odazove.

- Ovo nisam očekivao. Nervozan sam jer mi se čini da ne mogu ništa da uradim, a moja supruga je prestravljena. Iz kluba su rekli da će pokušati da reše ovaj problem. iskreno, ne znam šta bih radio da moram stvarno da idem u vojsku. Nisam nikako očekivao da će ovo da se desi kada sam aplicirao za ukrajinski pasoš - rekao je Edmar.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • janko

    27. jul 2014 | 12:36

    Vest o brazilcu.. A Marko Devic? Cini mi se da je i Disljenkovic uzeo ukrajinsko. Ukrajina nema zakon o dvojnom,tako da moraju da se odreknu prvo njihovog prvobitnog drzavljanstva.

  • Zoran

    27. jul 2014 | 16:00

    Kad se pare mlate onda je dobro a sirotinja neka ide neka gine a to rukovodstvo kluba u zatvor pod hitno i njihovu decu neka salju hteo je pasos sada brani svoju zemlju

  • Radasin od Babusnicu

    27. jul 2014 | 18:32

    I treba da ide u vojsku, valjda ce se uskoro pridruziti putnicima malezijskog aviona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA