Dangubić: Jedva čekam da istrčim pred Arenu punu Delija!

Gledao sam nastupe Crvene zvezde na evrosceni prošle sezone i poseban utisak na mene su ostavili mečevi koje je igrala u Kombank areni sa Budiveljnikom i Uniksom. Došao sam da bih napredovao, rekao je reprezentativac Srbije

  • 48

Crvena zvezda Telekom nastavila je sa kompletiranjem tima za narednu sezonu. Prelazni rok za crveno-bele teče po planu, pa je posle Nikole Kalinića potpis na ugovor stavio i Nemanja Dangubić.

Eksplozivni bek koji uspešno može da pokriva i poziciju krila ovog leta bio je na meti mnogih klubova. Ipak, Dangubić je odlučio da karijeru nastavi u Crvenoj zvezdi, a otkrio nam je i zašto:

ATMOSFERA U ARENI JE NESTVARNA

- Zvezdu sam izabrao zbog toga što želim još više da napredujem i da se kao igrač dokažem na najvišem nivou, a to je Evroliga.

- U Crvenoj zvezdi imam sve uslove za to, a što je najvažnije klub ima visoke ambicije i to se poklapalo sa mojim razmišljenjem. Jako sam srećan što sam došao u Zvezdu – počeo je priču Dangubić i potom dodao:

- Gledao sam nastupe Crvene zvezde na evrosceni prošle sezone i poseban utisak na mene su ostavili mečevi koje je igrala u Kombank areni sa Budiveljnikom i Uniksom. Atmosfera je na tim utakmicama zaista bila fantastična, svaki igrači bi poželeo da ima takvu podršku i da igra u takvom ambijentu.

- Zato jedva čekam početak sezone u Evroligi i duel prvog kola u kome ćemo, ubeđen sam, pred prepunim tribinama Arene dočekati Galatasaraj.

- Ne mogu da dočekam da u takvoj atmosferi istrčim na teren, siguran sam da će to biti neverovatno iskustvo – poručio je Dangubić.

NIJE POVREDA VEĆ UMORZbog problema sa kolenom Dangubić je bio primoran da napusti pripreme reprezentacije. Na sreću, njegovo stanje nije ozbiljnije prirode:

- Moram da kažem da se ne radi ni o kakvoj povredi. Kako mi je objasnio profesor Dragan Radovanović reč je samo o zamoru materijala. Sezona je za mene bila veoma duga. Bio sam učesnik kampa u Trevizu, potom je usledio i odlazak u Ameriku.

- Sve to je bilo jako naporno, ne samo treninzi već i duga i brojna putovanja. Sa otečenim kolenom sam i došao na pripreme reprezentacije i zbog toga nisam bio u trenažnom procesu.

- Potrebno mi je da malo mirujem i prema najavama lekara za desetak dana bi trebalo da bude sve u redu. Očekujem da ću biti spreman za početak priprema sa Crvenom zvezdom – objasnio je Dangubić.

I prošlog i ovog leta Dangubić je bio na širem spisku reprezentativaca, ali nije imao sreće da debituje u dresu sa državnim grbom:

- Prošle godine sam, posle veoma uspešne sezone sa Megom, na poziv Dušana Ivkovića prošao kompletne pripreme. Nažalost, nisam uspeo da uđem među 12 igrača koji su putovali na Evropsko prvenstvo u Sloveniju, ali taj boravak u nacionalnom timu mi je mnogo značio.

- Imao sam priliku da radim sa vrhunskim stručnjakom kakav je Ivković, da budem na okupu sa našim najboljim igračima. Bilo je to sjajno iskustvo i u značajnoj meri je pozitivno uticalo na mene. Ove godine sam ponovo pozvan, bio sam u planu selektora Đorđevića, ali zbog problema sa kolenom nisam imao priliku da konkurišem za tim – objasnio je Dangubić.

Na ovogodišnjem draftu Nemanja Dangubić izabran je kao 54. pik od strane Filadelfije, ali je odmah trejdovan u redove šampiona NBA lige San Antonija.

Po rečima Dangubića, sve misli od danas su mu okrenute samo ka Crvenoj zvezdi, istakavši da će i u Zvezdi nositi broj 6. Nije želeo da daje bilo kakve pompezne najave, već želi da se pre svega u crveno-belom dresu dokaže na terenu. Na kraju je samo imao potrebu da istakne jednu činjenicu:

- Želim da se zahvalim Mega Vizuri, treneru Dejanu Milojeviću i kompletnom stručnom štabu na dve divne sezone. Za to vreme mnogo sam napredovao kao čovek i igrač. Zahvalnost dugujem i ljudima iz uprave kluba za sve što su mi omogućili. Poželeo bih im mnogo sreće u budućnosti – zaključio je Dangubić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VOPI

    31. jul 2014 | 21:24

    Dobro doso momce i srecno.

  • Nole

    31. jul 2014 | 17:25

    Grobari krivo vam jel da!? Boli što je dečko izabrao Zvezdu!? Boli, boli!? I tek će da boli!

  • Nole

    31. jul 2014 | 17:53

    Neće dečko da igra džabe i još pritom da ga trener hvata za vrat!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA