LALATOVIĆ ZA TELEGRAF: O novoj formaciji Zvezde, igraču koji ga je najviše iznenadio!

Trener šampiona Srbije, u razgovoru za naš portal, sumirao je utiske sa priprema i osvrnuo se na igrački kadar s kojim raspolaže

  • 8

Posle skoro mesec dana odsustva od kuće, sedam mečeva, šest dana gubljenja u putu, fudbaleri Crvene zvezde napokon su završili pripreme za početak sezone 2014/15. U sredu popodne ekspedicija crveno-belih je stigla iz Slovenije u Beograd, gde će uslediti završni radovi ka odbrani titule.

Crveno-beli će u subotu najpre odigrati susret protiv BSK-a iz Borče, što je ujedno i poslednja provera pred meč sa Radničkim iz Niša, a trener srpskog šampiona Nenad Lalatović osvrnuo se na period od 5. jula, odnosno početka priprema, pa sve do danas.

- Igrali smo utakmice, spremali se za se prvenstvo. Igrači su radili sjajno. Ipak, sve to sada treba da se ukomponuje i ugira jer smo malo zvučnija pojačanja dovodili minut do 12. Kao što je slučaj sa Bosančićem, koji je u ovom trenutku najzvučnije pojačanje. Bosančić poseduje nesporan kvalitet, a ja onog Bosančića kakvog se sećam očekujem tek negde od trećeg, četvrtog kola - rekao je Lalatović za Telegraf, koji je prokomentarisao kasno dovođenje pojačanja:

- Ne remeti se atmosfera koliko rad u klubu. Mi smo, na primer, dobili ime, ali, ponavljam, ja na njegove igre moram da čekam. Moram s njima da radim individualno i odvojeno da bi se što pre pripremio. Pre podne sam, popodne s ekipom.

Iako praktično nije ni odlazio iz Zvezde, Nejc Pečnik je, takođe, kasno priključen timu i teško će moći da bude spreman za početak šampionata.

- Pečnik je moja lična želja, ali moraće da radi po ubrzanom kursu kako bi sustigao ostale saigrače - jasan je bio Lalatović čija je ideja da Slovenac igra drugačiju poziciju nego prethodne sezone u Zvezdi:

- Njegova prirodna pozicija jeste ona iza špica i ja ga tu vidim. On je s tom pozicijom i došao u Zvezdu, ali je prekomandovan na bok gde je odlično odigrao. Beka mi neće igrati sigurno, osim ako se ne povredi Petković, a moguće da će povremeno igrati bočno.

Postavlja se i pitanje nove formacije koju će najtrofejniji srpski klub igrati s obzirom na to da će do promena, evidentno, doći.

- Sve zavisi od igrača. Rakić i Despotović su, na primer, dva ista igrača i s njima dvojicom zajedno u špicu ne mogu da igram. Da li ćemo igrati 4-3-3. ili 4-2-3-1, svejedno je. Formacija nije toliko ni bitna. Sve se na kraju svede na jednog zadnjeg veznog, jednog napadača i dva ofanzivna vezna. Ja volim da igram ofanzivno. Takav sam, i kod mene će uvek prednost imati ofanzivni igrači. Čak i oni u veznom redu - rekao je Lalatović u razgovoru za Telegraf.

Mladi stručnjak na klupi Zvezde više puta je istakao da je zadovoljan radom ekipe, ali su ga dva imena i više nego prijatno iznenadila. Dok je za jednog fudbalera očekivao prikazane partije, drugi je, za njega, pravo otkrovenje.

- Milijaš je odigrao svaku utakmicu fenomenalno, ali to sam od njega i očekivao. Naš najbolji igrač na pripremama. Najviše me iznendio mali Lazić. Nije puno igrao tokom jeseni u Spartaku, a ni u Zvezdi nije bio standardan. Na ovim pripremama dao je dva gola, ali mene golovi ne zanimaju. Interesuje me kako radi, kao napreduje, doživljava svoje obaveze. U ovom trenutku on je za mene najveće iznenađenje - rekao je Lalatović, istovremeno otkrivajući svoje ''strahove'':

- Ja se ne bojim velikih utakmica. Ja se plašim onih protiv, na papiru, slabijih protivnika. Protiv ''malih'' se titule osvajaju. Tako je Zvezda prošle godine osvojila. Izgubila je derbi, sve ostale je dobila. Meni je jako bitno da moji igrači u te manje utakmice ulaze kao da je derbi ili Liga šampiona.

Osim protiv Krškog, Zvezda je na svakom meču primila gol. Interesovalo nas je kako Lalatović, kao bivši defanzivac, gleda na slabu igru u odbrani.

- Protiv Genka smo primili gol posle greške Rajkovića, protiv Mehelena je bio autogol. Ove golove što smo primali, primali smo kada smo u drugom poluvremenu igrali s omladincima. Uzuzev protiv Hanovera. Zadovoljan sam defanzivnom linijom. Imamo Planića, Pavićevića, Lazića. Tu su mladi Jovanović i Stojanović, mada postoji mogućnost da dovedemo još jednog igrača.

- Zvezdinu igru ne mogu da nose igrači od 16, 17 godina, ali moraju biti u timu i dobijati šansu. Kada sam došao, ja sam rekao da moraju da se odrede prioriteti. Titula ili forsiranje mlađih igrača. Ja sam za ovo drugo jer je poznato kakva je situacija u klubu.

Crveno-beli su na Evropskom prvenstvu do 19 godina u Mađarskoj imali nekoliko fudbalera, ali Lalatović priznaje da nije uspevao da odgleda sve utakmice. Ipak je dao kratak komentar.

- Nisam stigao mnogo da gledam jer smo imali treninge. Mali Luka je odigrao dobro, Jovanović je naknadno priključen, ali je trenutno najbolji defanzivac u omladinskoj selekciji. Rajković je korektno branio. Imao je tu grešku protiv Nemaca, ali on je mlad golman i kod njega se očekuje da bude oscilacija - rekao je Lalatović za naš portal.

Upravo je Rajković jedna od neizbežnih tema jer se od njega očekuje da dostojno zameni Bobana Bajkovića. međutim, tu je i Kahriman, koji ozbiljno može da ugrozi poziciju mladog golmana:

- Nije branio godinu dana što je bila velika greška. Morao je da ide negde da brani jer bi sada imao 30 utakmica više. Ali, ono što je bitno jeste da ima dobru glavu, dobar sklop i vrlo brzo se vrati u igru i kad pogreši. Videlo se to i protiv Genka i protiv Nemaca kada je posle odlično branio - rekao je trener Zvezde i dodao:

- Problem je to što nemam uvid u njegove kvalitete. Otišao je s reprezentacijom, dok je Kahriman bio ovde na oku. Videćemo, ali trenutno je situacija 50:50.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maestro

    31. jul 2014 | 20:38

    Voleo bih Rajkovica na golu.Realno mu je vreme da brani.Kahriman je iskusan, pa je opet kriv za sva tri gola protiv Hanovera.Tako je mogao i mali da brani. Takodje mislim da ima mesta i za Jovica, koji je nas najveći potencijal. Rakic ce biti prodat, što je dobro jer otvara mesto za Despotovica koji je veliki Cigan i jako dobar igrač. Sve u svemu, bolji smo nego prošle godine. I imamo boljeg trenera koji ce igrati napadački. Sa srećom.

  • ссссморко

    1. avgust 2014 | 00:26

    STARI SAM I VELIKI ZVEZDAS,VOLIM I CENIM LALATOVICA ALI AKO JE RAJKOVIC KOREKTNO BRANIO NA PRVENSTVU ONDA JE ON TRENER 0. KLINAC JE U GASU ALI POGRESNOM!!!!

  • deki

    1. avgust 2014 | 00:55

    Ovaj trazi jos jednog stopera? Nakon svih ovde nabrojanih on zeli jos jednog??? E moj Lalatovicu, ne svidja mi se vise tvoja prica o Zvezdinoj deci. Sa druge strane, kazes da volis da igras napadacki fudbal a igraci ti svaku loptu nakon samo dva dodavanja bace u "bunar"! Ne znam za vas ali ja nisam zeleo ovakvj Zvezdu, nadao sam se da je konacno doslo vreme da nesto veliko uradimo za nasu buducnost a ne ovako! Ne treba nam novi stoper, ne treba nam novi napadac i ne treba nam nikakav Katai! Makedonac i Planic su OK, trebalo je da se dovedu Cavric i Regan ali sta je tu je, mozda Bosancic zaista dokaze da je kvalitetan a nesto mi se cini sa je transfer promasen potpuno. Bojim se da ce na kraju sva Zvezdina deca ponovo otici, pobeci i opet nikom nista!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA