OKUPILI SE KOŠARKAŠI PARTIZANA: Vujošević najavio dolazak Gazproma, Miša Tumbas držao govor! (FOTO)

Trener crno-belih izjavio okupljenim novinarima u Hali Pionir da ima informaciju da ruski naftni gigant želi da preuzme 50% kluba

  • 24

Košarkaši Partizana startovali su sa pripremama za novu košarkaški sezonu u kojoj po prvi put neće igrati u Evroligi. Duško Vujošević okupio je svoje stare, ali i nove učenike i započeo sa radom na odbrani titule prvaka Srbije.

Crno-beli u nov pohod polaze znatno oslabljeni u odnosu na prošlu godinu, jer su po završetku prethodne sezone klub napustili Bogdan Bogdanović, Žofri Lovernj, Saša Pavlović, Davis Bertans, ali su tu neki novi klinci, ali i neka stara lica koji su krenuli  pripreme sa bivpim klubom, ali to ne znači da su potpisali ugovore.

Od stranaca sada je tu samo Boris Dalo, a od igrača i prošle sezone tu su još Aranitović, Andrić, Bezbradica, Šalić, Milutinov, Gagić Tepić, ali i jedan nekadašnji as šampiona Srbije Luka Bogdanović, kao i Milija Miković, Nikola Vujović i Grk Joanis Kuzeloglu koji se nalaze na probi, a ekipi će se kasnije pridružiti kadetski reprezentativci Vanja Marinković i Miloš Glišić.

Interesantna situacija se desila na početku treninga kada se umesto trenera Partizana, igračima prvo obratio legendarni navijač Miša Tumbas, a zatim je palicu preuzeo Duško Vujošević, koji je odmah zapalio lampice kod pripadnika "sedme sile", svojom drugom rečenicom.

- Očekuje nas teška sezona, nego inače zbog odlazaka. O našim problemima sam govorio tokom cele prošle sezone. Jedino što je dobro su informacije da ljudi iz državnogh vrha rade na tome da kompanija Gazprom postane 50 posto vlasnik Partizana. To bi bilo pravično, jer oni imaju udela i u vlasništvu Crvene zvezde. Kada budemo u prilici da angažujemo kvalitetne igrače, onda ćemo početi da tražimo Amerikanca i formirati ekipu, mada ne treba očekivati senzacionalna pojačanj - rekao je Vujošević.

Ovo je zaintrigiralo sve novinare koji su stigli, naročito jer se zna da je ruski naftni gigant generalni sponzor fudbalskog kluba Crvema zvezda, najvećeg rivala Partizana. Vujošević je rekao i koju reč o ambicijama ekipe, kako će ona izgledati i o Saši Pavloviću i Edu Muriču.

-  U specifičnoj smo situaciji, imamo dosta problema, što i nije novost, Prošle godine bilo je lakše formirati tim, jer je otišao samo Vladimir Lučić, sada nas očekuje više posla po pitanju selektiranja ekipe. Svake godine krećemo iz početka s mladim timom, ali svaki put taj početak je slađi.

- Tek treba da oformimo ekipu, pa da pričamo o ambicijama. Kada budemo doveli evropske igrače, videćemo na kojim pozicijama nam trebaju igrači, pa ćemo tu probati da angažujemo Amerikance. Što se tiče Pavlovića, on je svoju ljubav prema Partizanu već pokazao. Ima bogate ponude iz Kine i zaista je nerealno nadati se da će nastaviti kod nas karijeru. Imamo pregovore sa nekim igračima, ali neću o imenima - rekao je Vujošević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • e

    11. avgust 2014 | 19:04

    Sa 13- om u nizu i 14- a je blizu. Pali masinu, melji limenke!

  • grobar do koske

    11. avgust 2014 | 22:18

    Nisam znao da vrh drzave mora da pregovara sa Gazpromom,kada se zna da je ZEKA glavni za balkan i ovaj deo evrope i da se oko 10 godina samo to i ceka..a sto se pecurkane i njihove kupovine od strane Rusa tice,pa ko je lud da ulozi ozbiljne pare u klub koji je duzan 60 000 000 ,bez obzira na pasnjak koji pokriva tek mali deo tog duga,a i zna se materijalni status njihovih navijaca,kojih na stadionu ima samo kada je upad za DZ,a zna se da se u svetu ozbiljan novac vadi od prodaje dosta skupih ulaznica i godisnjih karata koji ovi ne bi mogli nikada da priuste,toliko o njima i nama Srpskoj eliti-Partizan-MIT ili cudo-PONOS SRBIJE !!!

  • DTDV

    11. avgust 2014 | 19:12

    A cigani kadar nevera pa patos pa koma :DDDD. Mala šala svejedno sa Gaspromom ili bez zna se ko je šampion PARTIZAN.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA