Ivanović odveo "plavce" u četvrtfinale, Tošićev evrogol u Madridu (VIDEO)

Srpski defanzivac golom u produžetku objasnio Fernandu Toresu kako se golovima pomaže ekipi. Oba meča završena 4:1

  • 2

Gol Branislava Ivanovića u poslednjem minutu prvog produžetka odveo je Čelsi u četvrtfinale LIge šampiona posle 210 minuta drame sa italijanskim Napolijem. Real očekivano kod kuće demolirao CSKA, pa su engleski i španski gigant poslednji obezbedili prolaz među osam najbolji ekipa Starog kontinenta.

Da zabeležimo: Čelsi - Napoli 4:1 (3:1 - 1:0) i Real Madrid - CSKA 4:1 (1:0).

Ako ništa drugo Roberto Di Mateo će moći da se podiči da je za razliku od njegovog šefa Viljaš Boaša pobedio Napoli. I eliminisao ga iako je najpre morao da nadoknadi 1:3 iz prvog meča. Moraće za to dobrano da se zahvali Branislavu Ivanoviću. Što zbog fenomenalnog posla obavljenog u defanzivi što zbog zlatnog gola u ekstra vremenu srpskog reprezentativca.

Italijan je protiv svojih zemljaka plavcima naredio totalnu ofanzivu, pa kud puklo da puklo. Isplatilo se. A moglo je sve da ode na vodenicu Italijana – i ne bi bilo nezasluženo.

Da su Kavani i Laveci pogodili početkom meča na Stamford Bridžu ko zna kako bi se sve završilo.

Ovako, londonski tim ide dalje, a junak je - Srbin. Bane Ivanović je sedmim golom u Ligi šampiona uradio dve stvari – odveo svojim tim među osam najboljih u Evropi, ali i objasnio jedno Fernandu Toresu – kako se postiže gol iz srca šesnaesterca – na prvu!

Španac bi mogao da se ugleda na našeg Baneta. Jer da ume nešto od onoga što nudi srpski reprezentativac u ofanzivnim akcijama Čelsija, ne bi sada čekao na prekid golgeterskog posta posle više od pet sati igranja fudbala!?

Italijani su se u prvih 45 minuta opasno isprsili, propustili sijaset šansi, ali i imali sreće da njihov golman Morgan De Santis bude još koji put savladan.

Jedan od najboljih, ako ne i najbolji meč Lige šampiona ove sezone, imao je tempo i broj šansi kao da se radi od rukometnom, a ne fudbalskom meču. Briljirali su golmani, napadači, vezisti - jednom rečju fudbalski spektakl u Londonu.

Iako je Čelsi početkom drugog poluvremena i gola Džona Terija imao prolaz u narednu rundu, mogao je sve da ispusti samo koji trenutak kasnije. Inler je doneo 2:1, rezultat koji je vodio Italijane dalje bio je tada na snazi. Ipak, čist penal i realizacija Džona Terija odvela je ekipe u produžetak.

Ono što će se pamtiti posle meča u Londonu jeste da su nijanse odlučivale, da je samo fortuna mogla da odluči ko će u narednu fazu najkvalitetnijeg evropskog takmičenja.

Niko se u fudbalskom svetu sigurno ne bi bunio ni da su Napolitanci prošli dalje. Oni,međutim, ovoga puta nisu imali petlju da dotuku grogiranog domaćina u jednom trenutku.

Čelsi: Čeh, Ivanović, Ešli Kol, Luiz, Teri, Esijen, Ramireš, Lampard, Mata (od 95. Maluda), Drogba, Staridž (od 63. Tores).

Napoli: De Sanktis - Aronika, Kampanjaro, Kanavaro, Mađio (od 36. Dosena), Hamšik, Zuniga, Gargano, Inler, Kavani, Laveci.

Iako je Real na poluvremenu imao rezultat koji ga vodi dalje (1:0), tek u nastavku je sve došlo na svoje. Najpre je posle bombe Kristijana Ronalda sa tridesetak metara gostujući golman Čepčugov reagovao kao početnik i odveo Madriđane na "plus 2", da bi nedugo zatim i Benzema naterao Moskovljane da vade loptu iz svoje mreže.

Za CSKA od prvog minuta igrao je Zoran Tošić, ali se i on kao većina kolega slabo borio sa visokim presingom Madriđana. Ipak, da se istakne ispred svojih kolega na "Santjago Bernabeu" pobrinuo se u 77. minutu kada je postigao utešni, ali fantastični gol za Moskovljane, koji su očekivano eliminisani od prema svemu sudeći budućeg šampiona Španije. Međutim,  nisu se obrukali u 180 fudbala sa strašnom četom Žozea Murinja.

Ronaldo je i ovaj meč završio sa dva gola, "dopelpak" je zaokružio u nadoknadi vremena pred svojim navijačima.

Real Madrid: Kasiljas, Pepe, Serhio Ramos, Marselo, Marselo, Arbeloa, Kedira, Kaka (od 76. Granero), Ozil (od 87. Dijara), Ćabi Alonso, Ronaldo, Iguain (od 69. Benzema).

CSKA: Čepčugov, Ignaševič, A. Berezucki, V. Berezucki, Šenjikov, Vernblum, Džagoev, Musa (od 60. Seku), Tošić (od 81. Necid), Aldonjin (od 46. Mamaev), Dumbija.

Na žrebu četvrtfinala u petak u bubnju će se naći: Real Madrid, Barselona, Marsej, Apoel, Čelsi, Milan, Benfika, Bajern. Žreb nije dirigovan, odnosno svako može da se okrsti sa svakim.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA