Zvezdini klinci i 40.000 duša prete Partizanu! (VIDEO)

U još jednom fantastičnom ambijentu na "Marakani", Zvezdin novi tim pružio partiju za pamćenje, a pojačanja već isplaćuju uloženo

  • 2

Miriše, miriše... Na "Zvezdino proleće"! Treći trijumf u prolećnom delu sezone i demoliranje (4:0) Smedereva mobilisalo je zvezdašku armiju. Mnogo više od tih golova i bodova, pristalice "crveno-belih" može da raduje povratak fudbala na Marakanu. Pravog fudbala, zanimljivog, atraktivnog, fudbala za koji će mnogi reći da će i sledeće nedelje doći na stadion da ga gledaju.

Za tri meseca Zvezda je potpuno transformisana. Prosinečki je uradio lavovski deo posla. Nije ovo više onaj tim gubitničkog mentaliteta, koji se zadovoljavao poklonjenim pobedama i sa tri boda u džepu, a za igru koga briga. Večeras protiv Smedereva, Zvezda je poslala Partizanu jasnu poruku: "Čuvajte se, stižemo. Svaki vaš kiks ćemo da naplatimo!" Za sedam dana je već prvi okršaj večitih u Kupu...

Ne mora Smederevo da bude reper za kvalitet Zvezdine igre. Ali, evidentno je da je Zvezda u tri prolećna ispita za makar 50 odsto, ako ne i više, podizala kvalitet igre iz meča u meč. Pre samo sedam dana, publika je razočarana otišla sa Marakane, uprkos pobedi nad Spartakom od 1:0. Sada su i oni najzahtevniji ostali bez teksta. Gotovo svi igrači "crveno-belih" odigrali su odličnu utakmicu. Ipak, januarska pojačnja zaslužuju posebne pohvale. Poluga Mladenović - Milunović po levoj strani postaje nerešiva enigma za rivale. Milivojević gospodari sredinom terena, Maksimović komanduje odbranom... Šta tek reći za debi Filipa Kasalice? Majstorski gol u prvom kontaktu sa loptom i iznuđen penal za 15 minuta na terenu. Možda će on srušiti prokletstvo koje je poslednjih godina bačeno na Zvezdine napadače.

Upravo su ovi mladi momci naterali i starosedeoce da igraju fudbal. Sada i Evandro ima s kim da igra. Sada i Vešović ostavlja poslednji atom snage na terenu, čak i Kadu i Borha urade nešto korisno. A, do pre nekoliko meseci delovali su kao grupa gubitnika kojima su sve lađe potonule.

A tu je i 12. igrač. Ako je protiv Spartaka neko i očekivao 40.000 zbog raznih faktora, onda je ovo večeras ravno čudu. Pa, 40.000 duša na stadionu radnim danom imaju samo Engleska, Nemačka i Real i Barsa. Zvezdaši su očigledno "namirisali" proleće i puni frustracije i motiva žele da pomognu igračima da se prekine strahovlada Partizana. Posle ovakve igre, možemo slobodno opet očekivato destine hiljada posetilaca na našem najvećem stadionu.

I dalje Partizan ima plus šest. Ali, nije matematika ta koja će se pitati u obračunu za titulu. Ko rivalima više utera strah u kosti boljom igrom, taj će se radovati. Zvezda je u velikom usponu i deluje da može. Posle meča protiv Smedereva, "manjim" timovima koji su ranije drčno izlazili na megdan "crveno-belima", neće biti svejedno. Zvezda tokom svih 90 minuta pravi strahovit pritisak i ne da rivalu da dođe do daha.  Tako je bilo i večeras sa Smederevcima, koji su imali samo jednu pravu šansu, a mogli su da prođu i gore od ovih 4:0.

Zvuči ludo, ali Zvezda sa više optimizma od Partizana dočekuje nastavak prvenstvene trke. Kao što Murinjo voli da prebaci sav teret na rivale, tako je i sada ogromno breme na Partizanu. Od opterećenja na terenu, preko trenera Granta, do pritiska na čelnike kluba.

(Telegraf.rs / A.Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA